Sociedad

El temps primaveral marcarà la setmana a Menorca amb temperatures per damunt de l'habitual

Tot i això, divendres podria arribar un front fred que afectaria la cara nord de Mallorca i Menorca

David Arquimbau Sintes EFE

Maó

L'ambient primaveral marcarà la tercera setmana de febrer a balears amb "el temps estabilitzat" i unes màximes que rondaran entre els 17ºC i els 22ºC de temperatura fins dijous, cosa "per sobre del normal".

Així ho ha qualificat la delegada de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) a les Balears, María José Guerrero, en declaracions a Europa Press aquest dilluns, que ha afegit que les temperatures mínimes oscil·laran entre els 6 i els 10ºC.

Tot i això, divendres podria arribar un tàlveg amb un front fred que afectaria la cara nord de Mallorca i Menorca, ha matisat Guerrero, encara que hi ha "certa incertesa" sobre això. En qualsevol cas, dependrà si excedeix la península i, al seu pas, “deixarà alguna gota de pluja aïllada”.

A més, ha avançat que dijous i divendres es preveu l'aparició d'algunes boires i banc de boires.

VENT I MAPA DE MÍNIMES

En concret, aquest dilluns el vent de component oest serà fluid, augmentant durant el matí a moderat i amb intervals forts a la tarda a les Pitiüses i Mallorca.

Així mateix, el mapa de temperatures mínimes assolides aquest dilluns a la matinada situa l'estació d'Escorca a Llucmajor com la més freda amb 2ºC.

El termòmetre de Mallorca ha marcat a Palma Universitat 4ºC, a la qual segueixen Campos, Serra d'Alfàbia i Pollença, amb 5ºC. A continuació se situen Muro, Escorca de Son Torrella, Port de Pollença, Petra i Sa Pobla, amb 6ºC; Binissalem i l'Aeroport, amb 7ºC; Son Servera, Santa Maria, Son Bonet, Porreres, on s'ha arribat als 8ºC; i Andratx, Sóller, Portocolom, Banyalbufar, Calvià, Cabrera, Llucmajor Cap Blanc i Campos Salines, amb 13ºC com la màxima.

Pel que fa a Menorca, la temperatura més baixa ha estat a Ferreries, Cala Galdana, amb 4ºC; després, Ciutadella, amb 8ºC; És Mercadal i La Mola, amb 9ºC; i l'aeroport, en què es van assolir els 10ºC.

Finalment, a les Pitiüses hi va haver 6ºC a Sant Joan de Labritja; 9ºC a Eivissa; Sant Antoni de Portmany va marcar els 10ºC; i va pujar amb 12ºC a l'Aeroport d'Eivissa i els 13ºC a Formentera.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00