Última hora

FRANCIA Operación policial en el consulado de Irán en París después de que un hombre amenace con inmolarse

Política

El Govern augmenta en 300.000 euros els ajuts al sector lacti de Menorca

L'Executiu atén així la petició feta per part del PSOE, d'equilibrar el repartiment del Pla Provilac

Maó

La diputada del PSOE, Pilar Carbonero ha aplaudit aquest dimarts que el PP hagi "escoltat les peticions dels socialistes" i hagi augmentat en 300.000 euros, que se sumen als 1,3 milions d'euros, la quantitat que rep Menorca a través del Pla Provilac.

Carbonero ha recordat durant la seva intervenció al Parlament que "gràcies al PSOE el PP ha reconegut que Menorca representa el 79% de la producció de llet i ha actuat en conseqüència, incrementant, de forma equitativa, la quantitat que ha de destinar per ajudar a el nostre sector lacti". "No era just que la distribució per a cada illa fos pràcticament la mateixa ja que el volum de producció de Menorca és molt més alt", ha declarat.

Des del PSOE han recordat que el conseller insular socialista, Josep Pastrana, va presentar una proposta d'acord al darrer ple del Consell de Menorca que instava el Govern a destinar al sector lacti de Menorca la quantitat que li correspon pel volum de la seva producció, ja que el repartiment no s'havia fet de manera justa ni equitativa. Aquesta iniciativa socialista va ser aprovada per unanimitat, amb els vots a favor del PP i Vox.

El PSOE ha assegurat apuntant que continuaran vetllant "perquè es corregeixin les desigualtats en les polítiques que impulsa el PP". "Aquest augment de la partida ha de suposar l'enfortiment de la competitivitat i sostenibilitat del sector lacti a Menorca i ha de garantir la seva viabilitat a llarg termini", han subratllat abans d'instar els populars a "seguir escoltant les peticions del sector en particular" i de la societat en general per continuar construint un futur més equitatiu i just per a tothom”.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00