Política

El govern espanyol ofereix el port de Maó com a base en la 'Operación Sea Guardian' de l'OTAN

Des de l'Estat Major de la Defensa s'informa que la missió d'Espanya dins de l'operació inclou fins a quatre sortides al mes d'un avió de patrulla marítima, un submarí en un període de 35 dies, un patruller d'alçada llest per sortir-ne mar a 48 hores a petició i un vaixell de comandament amb un Estat Major embarcat disponible per liderar puntualment

Armada Española

Maó

L'estació naval de Maó és una de les bases espanyoles que participen a l''Operació Sea Guardian' de l'Aliança Atlàntica (OTAN), enfocada al coneixement de l'entorn marítim per dissuadir i lluitar contra el terrorisme, així com mitigar la resta d'amenaces .

Fonts del Ministeri de Defensa han confirmat a Europa Press que la de Menorca és una de les múltiples capacitats que Espanya ofereix a l'OTAN. En aquest sentit, en aquest port és habitual que recaulin vaixells de l'Aliança.

Segons Defensa, l'operació, activa des del 2016, "pretén desenvolupar un robust coneixement de l'entorn marítim, combinant xarxes, basades en sensors i no sensors, amb un intercanvi d'informació fiable i connectivitat entre els aliats i tots els organismes relacionats amb l'entorn marítim".

Des de l'Estat Major de la Defensa s'informa que la missió d'Espanya dins de l'operació inclou fins a quatre sortides al mes d'un avió de patrulla marítima, un submarí en un període de 35 dies, un patruller d'alçada llest per sortir-ne mar a 48 hores a petició i un vaixell de comandament amb un Estat Major embarcat disponible per liderar puntualment.

L'operació està sota el comandament operacional del Comandament Marítim Aliat (MARCOM), Northwood (Regne Unit). El MARCOM serveix d'intercanvi d'informació sobre seguretat marítima per a l'Aliança.

En declaracions a IB3 Ràdio, recollides per Europa Press, l'alcalde de Maó, Héctor Pons, ha indicat que les visites de vaixells en maniobres de l'OTAN són "recurrents" i que constitueix un "lloc estratègic".

"En cap cas, ho vull ressaltar, no s'està parlant que entrem en cap mena de conflicte, sinó que s'utilitzen les instal·lacions del port de Maó per atendre aquests vaixells, si tenen una avaria, proveir combustible o qualsevol qüestió", ha precisat Pons.

L'alcalde ha afegit que espera que les accions que es duen a terme a Maó "siguin en missions de pau i per resoldre els conflictes que hi hagi a la Mediterrània".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00