Sociedad

La possible venda de Binisafullet no implicaria cap canvi en el seu nivell de protecció

El poblat és de titularitat privada, com el 85% del jaciments de Menorca, i ha sortit a la venda per un valor 950.000 euros

El poblat de Binissafullet fa anys que és de titularitat privada

El Consell insular surt al pas de la polèmica creada als mitjans per la posada a la venta del poblat talaiòtic de Binissafullet.

Aquest jaciment, declarat Bé d’Interès Cultural, no forma part de la llista que es va incloure en la declaració de patrimoni de la UNESCO. Actualment es troba a la venda en una immobiliària de luxe per un preu de 950.000 euros, tot i que a l’any 2010 ja es va posar a la venda, en aquella ocasió per 130.000 euros.

El fet que un jaciment com aquest es pugui vendre no implica que hagi de patir cap tipus de transformació. De fet, el possible nou propietari està obligat a mantenir la protecció.

En el cas de Binissafullet, el Consell assumeix el manteniment del bé, a través d'un acord amb la propietat, i aquesta permet la visita al jaciment tots els dies, i no només els 4 al mes que estableix la llei com a mínim. Si canviés de mans, per part del Consell Insular s'intentaria establir el mateix acord amb el nou propietari. El conseller de Medi Ambient, Simón Gornés recorda que gairebé 9 de cada 10 jaciments arqueològics de Menorca són de titularitat pública. Aquest fet no altera la seva protecció.

Tot i açò, la notícia ha transcendit ja als mitjans nacionals i ha creat també polèmica a nivell polític. Des de Més per Menorca s’ha demanat al Consell que es compri el poblat a través de l’impost de turisme sostenible.

El poblat de Binisafullet té una extensió d’uns 6.000 metres quadrats i va estar ocupat des del segle X abans de Crist i l’època romana.

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00