Sociedad

El Grup Perelada inaugura un nou celler pioner en eficiència energètica

Realitzat per RCR Arquitectes, ha costat 40 milions d'euros, les obres han durat 3 anys i ha de servir per "posicions la DO Empordà al m`´on"

Nou celler del grup Peralada.

Nou celler del grup Peralada. / hisao suzuki

Peralada

El Grup Perelada ha inaugurat aquest matí el seu nou celler, un edifici de 16.000 metres quadrats ideat pel prestigiós bufet RCR Arquitectes. Un edifici "pioner en ecoeficiència energètica" -el primer a Europa que té la certificació LEED Gold-, integrat a l'entorn i que servirà per "divulgar la cultura del vi" amb tast de vins i visites exclusives que començaran aquest estiu.

El Grup produeix gairebé 2 milions d'ampolles de vi a l'any i la intenció és no anar a més en volum si no en qualitat. El nou espai incorpora 188 dipòsits de vinificació de diferents mides i combina l'avenç tecnològic amb l'artesania de la "cura i selecció del raïm".

Un dels punts que reforça l'aposta per la sostenibilitat és la producció per gravetat, amb un desnivell de 10 metres que "permet reduir al mínim la intervenció mecànica" i un sistema -Oresteo d'Intranox- que permet el remuntat sense bombes ni mànegues sinó que aprofita el CO2 que es genera en el procés de fermentació del vi.

Al nou celler hi ha un espai per a "vins especials", una zona que ha estat batejada com 'el Temple' i que servirà per produir vins "identitaris" com el Finca Garbet o el Gran Claustre i els Ex Ex (Experiències Excepcionals) que són "el resultat dels programes de recerca".

Les primeres converes amb RCR Arquitectes es van començar a donar ara fa 20 anys però no va ser fins fa tres anys que les obres van començar. El nou edfici ha costat 40 milions d'euros i s'inaugura quan només falta un any per al centenari d'aquesta empresa.

El Grup Peralada inaugura un nou celler

09:19

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000028114/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad