Sociedad

Explotades, mal pagades, maltractades i invisibilitzades

Un estudi de la UdG i l'Ajuntament de Girona constata que el 60% de les treballadores de la llar o que cuiden gent gran a les comarques de Girona son immigrants, sobretot hondurenyes

Les tres investigadores de la UdG aquest matí durant la presentació. / ACN

Girona

Un estudi de la Universitat de Girona i la UdG constata que les condicions de la majoria de dones que treballen a la llar o tenen cura de la gent gran a les comarques de Girona son deplorables. Compleixen horaris eterns, reben sous baixos i maltractes de tots tipus.

El perfil és el d'una dona hondurenya de menys de 40 anys, algunes amb fills al seu país, altres amenaçades i que aquí afronten una feina molt exigent físicament i psicològica, mal pagada i amb un horari etern. En molts casos, estan contractades de manera irregular. També pateixen maltractes de tot tipus i això fa que algunes contemplin el suicidi.

Un altre problema és la invisibilitat i la impossibilitat de denunciar aquests abusos. De fet, segons dades de la Generalitat, a les comarques de Girona la forquilla de dones que es creu que fan aquesta feina va de les 2.300 a 9.200. Fins i tot accedir a les 30 que han donat el seu testimoni per fer aquest estudi ha estat complicat.

A l'#AquiGirona hem parlat amb les responsables de l'estudi, Pilar Albertín Carbó, Pakita Victoria Cortés Nicolás i Mar Sibila Pérez, investigadores del Grup de Recerca sobre Envelliment, Cultura i Salut de la UdG.

Estudi Dones que fan treballs de cures i de la llar. Desigualtats i violències

11:39

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000028141/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad