Sociedad

El Govern preveu una temporada d'incendis "complicada" a les comarques gironines

Acció Climàtica inverteix 2 MEUR en treballs de prevenció a la demarcació

Sanitjas i l'equip d'ADF a Riudarenes

Sanitjas i l'equip d'ADF a Riudarenes / Berta Artigas Fontàs

Riudarenes

La directora general d'Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi, Anna Sanitjas, ha avançat que preveu una temporada "complicada" a nivell d'incendis forestals a les comarques gironines. "Després d'un 2020 plujós, d'un 2021 sec i es preveu un maig i juny també secs, això ens evoca a un estiu difícil" ha dit Sanitjas. L'Alt i el Baix Empordà són les dues comarques que més preocupen al Departament per la proliferació d'un incendi.

Pla de prevenció d'incendis 2022-2025

Per això, s’ha presentat el Pla de prevenció d'incendis 2022-2025. S’invertiran 20 milions d’euros en 4 anys, 2 milions d'euros a les comarques gironines amb l’objectiu de reduir vegetació sobrant de punts clau i així garantir la lluita contra incendis. En el pla es defineixen diferents línies de treball. Per exemple, es cuidaran especialment zones PPP (Perímetres de Protecció Prioritària), on el risc d’incendi és més alt. Aquests espais es dotaran d'infraestructures bàsiques, com reserves d’aigua o àrees amb poca biomassa perquè el foc no s’escampi.

A part d’això, aquest pla també inclou una línia d’ajudes per infraestructures en propietats privades i subvenció per les tasques dels forestals. Segons el president de la Federació d'ADF de la Selva, Josep Riera, amb aquestes inversions fetes el 2022 la xarxa bàsica de camins "queda coberta" i fa que la comarca estigui preparada per afrontar futurs incendis forestals.

La demarcació de Girona té un 72,5% de superfície forestal i un 55% de superfície arbrada, una xifra superior al de Catalunya (42%) i de la UE (37%).

Pla de prevenció d'incendis 2022-2025

09:09

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000028154/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad