Sociedad

Sergi Ametller : "Al Pla d'Ordenació de l'Eòlica Marina (POEM) no hi caben els 250 aerogeneradors que diu la Plataforma"

Els responsables del Parc Tramuntana mantenen que el projecte és respectuós amb les aus, està prou lluny de la costa i neguen que sigui una primera entrega d'un parc més gran

Recreació del Parc Tramuntana. / https://parctramuntana.com/

Girona

El director d'eòlica marina de SENER i membre de l'equip promotor del Parc Tramuntana, l'enginyer Sergi Ametller, ha explicat aquest migdia en una entrevista al programa #AquiGirona que no és cert que el Parc Tramuntana sigui la primera entrega d'un parc més gran.

Fa uns dies, el biòleg de la Plataforma Stop Macroparc, Ferran Vallespinós, deia en aquest mateix programa que si la Generalitat preveu instal·lar 3.500 MW d'eòlica marina abans de 2050 i el Pla d'Ordenació de l'Eòlica Marina (POEM) només contempla el Cap de Creus com a únic punt de Catalunya on es pot implantar aquest tipus de tecnologia temien que a l'Empordà hi acabessin anant 250 molins.

Segons Ametller, a l'espai que pintarà el POEM "no hi caben els 250 aerogeneradors que diu la Plataforma" i matisa que, "el que diu la Generalitat és que a llarg termini vol fer més eòlica marina però no diu que hagi de ser dins de l'espai del POEM, poden instal·lar parcs més endins quan la tecnologia ho permeti".

El portaveu del Parc Tramuntana també ha explicat que els estudis que han fet demostren que l'impacte sobre la fauna "no és significant", que el molí més pròxim a la costa estarà a 14 quilòmetres i que la línia d'evacuació de l'energia serà soterrada fins a Santa Llogaia i comptarà amb una estació transformadora a Sant Pere Pescador.

Escolta l'entrevista sencera aquí.

Sergi Ametller, enginyer de l'equip promotor del Parc Tramuntana

10:05

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000028157/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad