Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

"Los jóvenes necesitan entender otras realidades para valorar realmente lo que tienen"

Al 'Què t'hi jugues!' ens visiten Roland Fosso i Tchacka Doumbia, dos africans que van lluitar per arribar a Espanya i que van fer una xerrada a La Masia en el marc del Mes Europeu de la Diversitat

"Los jóvenes necesitan entender otras realidades para valorar realmente lo que tienen"

27:21

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1652705847753/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Dijous passat es va fer una xerrada a La Masia en el marc del Mes Europeu de la Diversitat, on es va fer una sessió sobre el poder de l'esport com a eina d'inclusió social i la seva capacitat per fomentar la tolerància. Roland Fosso i Tchacka Doumbia van ser protagonistes amb les seves històries i les seves transmissions de valors als nens i nenes de La Masia. Tots dos van haver de creuar diversos països del centre i del nord de l'Àfrica, van fer una llarga travessia pel desert, i fins i tot van assistir a la mort de companys en el camí. Tot va ser per tal de poder creuar la tanca de Melilla i entrar a l'estat espanyol. Avui al 'Què t'hi jugues!' hem comptat amb la seva presència per tal de visibilitzar les seves històries.

Roland Fosso és integrant de la 'Fundació Privada El Putxet' i escriptor especialista en temes d'immigració, solidaritat i desenvolupament. Ha escrit dos llibres: La última frontera i Cartas a Baltasar. "Para mí llegar aquí fue un sueño hecho realidad, valoro mucho esta oportunidad, llevo aquí 16 años", ha comentat, i ha detallat certs aspectes de la seva travessia, durant la qual va creuar 12 països per aconseguir arribar a Espanya. "Andábamos más por la noche porque el calor en el desierto es horroroso, nos refugiábamos en las cuevas. Algunos compañeros murieron por picaduras de escorpiones y otros animales venenosos", ha assegurat.

Respecte dels seus dos llibres, Roland Fosso ha explicat: "La última frontera me surgió por las vallas de Melilla, era la última frontera para llegar a mi objetivo. Tuve la sangre fría de sentarme a escribir este libro, no es mi historia, es la historia de estos miles de compañeros que hemos hecho este viaje y de los compañeros que murieron en el desierto". Sobre 'Cartas a Baltasar', Roland Fosso ha comentat que és un llibre d'agraïment: "Lo escribí por haber haber participado en la cabalgata de Sant Boi. Me di cuenta de que los niños de 2010 a 2013 pedían más regalos materiales, pero a partir de 2014/2015 los niños pedían más solidaridad", ha assegurat al 'Què t'hi jugues!'.

D'altra banda, sobre l'impacte de realitat que suposen xerrades com la de La Masía, Roland ha visibilitzat que "No solo contamos nuestra historia, hablamos también del valor, la superación y los derechos de las personas", i ha afegit que "los jóvenes necesitan entender las realidades de otras personas para valorar realmente lo que tienen".

Tchacka Doumbia, per la seva banda, és voluntari del Casal d'Infants del Raval, originari de Mali i un gran fan de Xavi Hernández. "Desde los 15 años llevo aquí, tardé 4 o 5 meses en llegar aquí", ha comentat. "Llegué en patera, pasando por el desierto y llegando a Marruecos. Fueron meses de camino hasta llegar a Ceuta", ha explicat Tchacka. Per a ell, fer xerrades com la de la Masia és molt important: "Se emocionaron, valió mucho la pena charlar con ellos y hacerles ver que hay un mundo que está por detrás y que es diferente", ha assegurat Tachacka Doumbia a SER Catalunya.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00