Sociedad

Reclamen un peatge de quatre euros per moure's en cotxe per Barcelona

Entitats ecologistes i veïnals asseguren que la mesura reduiria un 21% el trànsit

Cotxes circulant pel centre de Barcelona(ACN)

Barcelona

Vuit entitats ecologistes i veïnals reclamen un peatge de quatre euros per moure's amb vehicle privat per la Zona de Baixes Emissions de Barcelona. Proposen que s'apliqui a tots els vehicles amb un o dos ocupants per tal de dissuadir-los i que més gent es desplaci en transport públic.

El peatge que proposen i que traslladaran a les diferents administracions, s'aplicaria tots els dies de la setmana, de 7 h a 20 h, i permetria reduir un 17% el trànsit d'entrada a Barcelona i un 30%, l'intern (21% de mitjana); i recaptar 370 milions d'euros anuals que, segons aquestes entitats, s'haurien de destinar al transport públic i al sistema públic de salut.

Asseguren que és la mesura més efectiva per reduir el trànsit i posen com a exemple les ciutats que ja en tenen un: Milà, Estocolm o Londres.

La mesura s'emmarca en la campanya "Barcelona'22. De la ciutat dels cotxes, a la ciutat de les persones" impulsada per la Plataforma per la Qualitat de l'Aire, l'Associació per a la Promoció del Transport Públic, Ecologistes en Acció, Eixample Respira, Bicicleta Club de Catalunya, la Xarxa per la Justícia Climàtica, Catalunya Camina i l'Associació de Prevenció d'Accidents de Trànsit.

L'Ajuntament de Barcelona, que fa anys que estudia la implantació d'un peatge urbà, s'ha compromès a estudiar la proposta d'aquestes entitats. Ho ha fet la tinenta d'Ecologia, Janet Sanz, que també ha defensat que perquè tiri endavant cal un gran consens social.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad