Sociedad

Reclamen un peatge de quatre euros per moure's en cotxe per Barcelona

Entitats ecologistes i veïnals asseguren que la mesura reduiria un 21% el trànsit

Cotxes circulant pel centre de BarcelonaACN

Barcelona

Vuit entitats ecologistes i veïnals reclamen un peatge de quatre euros per moure's amb vehicle privat per la Zona de Baixes Emissions de Barcelona. Proposen que s'apliqui a tots els vehicles amb un o dos ocupants per tal de dissuadir-los i que més gent es desplaci en transport públic.

El peatge que proposen i que traslladaran a les diferents administracions, s'aplicaria tots els dies de la setmana, de 7 h a 20 h, i permetria reduir un 17% el trànsit d'entrada a Barcelona i un 30%, l'intern (21% de mitjana); i recaptar 370 milions d'euros anuals que, segons aquestes entitats, s'haurien de destinar al transport públic i al sistema públic de salut.

Asseguren que és la mesura més efectiva per reduir el trànsit i posen com a exemple les ciutats que ja en tenen un: Milà, Estocolm o Londres.

La mesura s'emmarca en la campanya "Barcelona'22. De la ciutat dels cotxes, a la ciutat de les persones" impulsada per la Plataforma per la Qualitat de l'Aire, l'Associació per a la Promoció del Transport Públic, Ecologistes en Acció, Eixample Respira, Bicicleta Club de Catalunya, la Xarxa per la Justícia Climàtica, Catalunya Camina i l'Associació de Prevenció d'Accidents de Trànsit.

L'Ajuntament de Barcelona, que fa anys que estudia la implantació d'un peatge urbà, s'ha compromès a estudiar la proposta d'aquestes entitats. Ho ha fet la tinenta d'Ecologia, Janet Sanz, que també ha defensat que perquè tiri endavant cal un gran consens social.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00