Sociedad

Josep Maria Medina: "Amb el porta a porta, de la nit al dia, passes a reciclar molt més"

14 municipis del Gironès acaben d'implantar el sistema i les primeres xifres indiquen que la taxa de recollida selectiva ha passat de no arribar al 50% a superar el 80%, molt per sobre dels objectius que fixa Europa.

Josep Maria Medina al #wasteinprogress

Josep Maria Medina al #wasteinprogress / Berta Artigas Fontàs

Girona

Els últims sis mesos 14 municipis del Gironès han passat a implantar el sistema de recollida porta a porta. Les xifres encara no tenen prou consistència però els primers resultats parlen d'una taxa de recollida selectiva que supera el 86% quan amb el sistema de contenidors no s'arribava al 50%.

El tècnic en gestió de residus del Consell Comarcal del Gironès, Josep Maria Medina, ha explicat durant la segona jornada del #Wasteinprogress que se celebra a Fira de Girona que una de les principals característiques d'aquest sistema és que "de la nit al dia passes a recollir molt més".

De les primeres xifres s'hi han de descomptar els impropis -aquells elements que han anat a parar a la bossa que no toca- però és evident, diu Medina, que els resultats "sobrepassen l'objectiu del 60%, segur".

En una entrevista a l'#AquiGirona Medina ha explicat que hi ha diferents sistemes porta a porta i diferents freqüències de recollida dels diferents residus però que la clau és ajustar bé la recollida de la fracció orgànica. Segons Medina, "la gent sempre té por que li quedi residu orgànic a casa però en aquells municipis on es recull tres cops per setmana, les estadístiques diuen que cada llar en faria prou amb dos dies".

També ha desmentit altres "llegendes urbanes" sobre la recollida porta a porta com la creença que les bosses s'obren per comprovar què hi ha dins. "Us imagineu un operari obrint bossa per bossa? No acabaríem mai. La bossa d'orgànica és semitranslúcida i es fa una apreciació visual però no se n'obre cap", comenta.

Podeu escoltar l'entrevista sencera aquí

Josep Maria Medina, tècnic de gestió de residus del Consell Comarcal del Gironès

11:49

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000028287/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00