Sociedad

Boris Weitzmann: "Farem treballar els pops per a nosaltres"

El projecte 'Pop de Gram' estudiarà el fons marí i els pops al Golf de Roses i a la Platja de Pals

Boris Weitzmann.

Boris Weitzmann. / Fundació Alive

Girona

Els pescadors d'arts menors fa temps que alerten que els pops a la Costa Brava son cada cop més petits i els responsables de la Fundació Alive, que ja tenen l'experiència del projecte sèpia, han decidit entomar-ho posant en marxa un projecte que enllaci l'estudi de les praderies de gram (cymodocea nodosa) que s'estenen al Golf de Roses i al de Pals amb l'alimentació i la reproducció d'aquests cefalòpodes.

Per això aquest dissabte començaran a instal·lar catúfols -una mena d'olles- de terrissa negra de diferents dimensions fets a Fonteta al davant de la platja de Pals i la setmana vinent ho faran al Golf de Roses perquè els pops s'hi instal·lin durant l'època de reproducció.

Catúfols fets amb terrissa negra. / ACN

El biòleg Boris Weitzmann explica en una entrevista a l'#AquiGirona que n'instal·laran una vintena a cada lloc de diferents dimensions per captar tan mascles com femelles reproductores que hi faran estada i hi deixaran les restes d'animals que capturaran en aquests prats de gram i dels que se n'alimentaran.

"En comptes de caçar pops, els farem treballar per a nosaltres" per saber coses d'ells i també per saber quina disponibilitat d'aliment ofereixen aquestes praderies.

Podeu escoltar l'entrevista sencera aquí.

Boris Weitzmann, biòleg

06:27

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000028323/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00