Aquí, amb Josep CuníAquí, amb Josep Cuní
Política

Carles Riera (CUP): "S’ha acabat el bròquil, ja fa dies. Davant la dimissió del Govern de l’agenda de la independència aquí hi ha una alternativa"

El portaveu dels cupaires adverteix que “Aragonès s’hauria de presentar fa un any a una qüestió de confiança, perquè es va investir amb un programa que l’endemà va començar a incomplir”

ENTREVISTA Carles Riera (CUP): “S’ha acabat el bròquil, ja fa dies. Davant la dimissió del Govern de l’agenda de la independència aquí hi ha una alternativa”

ENTREVISTA Carles Riera (CUP): “S’ha acabat el bròquil, ja fa dies. Davant la dimissió del Govern de l’agenda de la independència aquí hi ha una alternativa”

38:12

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1653896917_120_cut/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El portaveu de la CUP; Carles Riera, s’ha mostrat categòric a l’Aquí Cuní: “S’ha acabat el bròquil, ja fa dies. Davant la dimissió del Govern de l’agenda de la independència aquí hi ha una alternativa.”

Segons Riera, “existeix un 52 per cent a favor de l’independentisme, però ERC i Junts l’han acabat inhabilitant al parlament. Amb retòriques diferents hi ha la mateixa política. Han renunciat a qualsevol agenda de l’autodeterminació. Aragonès s’hauria de presentar fa un any a una qüestió de confiança, perquè es va investir amb un programa que l’endemà va començar a incomplir. Nosaltres som l’alternativa. Qui hi ha al Parlament que defensi una agenda d’autodeterminació i un gir a l’esquerra en les polítiques públiques?”

El portaveu de la CUP s’ha mostrat molt crític amb el consens per la llengua: “El decret que aprovarà avui el Govern té un problema: consagra la segregació escolar per raó de llengua. Cada centre decidirà la proporció de català. Al final, hi haurà de percentatges. I en aquest context de pressió el que tindrem és una tendència a augment del castellà a tot arreu i en un context de segregació. El que cal és un únic projecte lingüístic aplicat a tot arreu. Des de fa més d’una dècada hi ha sentències del TSJC. Què han fet els governs de la Generalitat? Res. Inacció. En un context de regressió de l’ús social del català. I el que es fa és retrocedir i intentar aprovar aquesta llei que converteix en llei catalana la tesi principal del TSJ, que el castellà també ha de ser llengua vehicular. En una conxorxa de partits donen l’esquena al consens majoritari en favor de la immersió, per això ens hem oposat. Se’ns ha exclòs de tot això com a tota la comunitat educativa. Se’ns ha apartat totalment de les negociacions perquè s’ha apostat pel PSOE.”

Carles Riera també adverteix: “El suport a l’independentisme augmenta quan l’independentisme exerceix com a tal. Quan els partits dimiteixen, el suport baixa”. I assegura que “la taula de diàleg està morta i enterrada. Per aquí no hi ha camí. En d’altres llocs això es pot resoldre dialogadament, però aquí és impossible. Per arribar a un escenari de resolució democràtica del conflicte, amb una taula multilateral que doni com a solució un referèndum, primer caldrà una ruptura amb l’Estat espanyol, amb un procés de mobilització de conflicte encara més fort que els del 17 o el 19 i sostingut en el temps. M’agradaria que abans que acabi aquesta legislatura exercim l’autodeterminació”

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00