Sociedad

Platges silencioses i lliures de fum

El Vendrell vol senyalitzar alguns trams per tal que els usuaris escullin on se senten més còmodes

Platja del Vendrell / ACN

El Vendrell

L'Ajuntament del Vendrell s'ha proposat identificar trams a les platges on estigui prohibit fer soroll que molesti la resta d'usuaris. Ho recull la primera ordenança municipal de platges, de la qual aquest dimarts se'n vota l'aprovació inicial. La regidora responsable de l'àrea, Bàrbara Peris, recorda que el municipi té 7 quilòmetres de platges repartides entre Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs, "entre les quals hi ha zones molt massificades i d'altres més tranquil·les, que cal preservar". "Cada usuari té dret a escollir la platja en funció de les seves preferències", afegeix, i avança que la zona natural de les Madrigueres previsiblement serà el primer tram senyalitzat sense soroll. L'ordenança també contempla fer trams sense fum.

La regidora de Platges, Bàrbara Peris, relata que l'objectiu de crear trams sense soroll o sense fum -o ambdues coses- rau en la diversitat d'usuaris i la proliferació de banyistes que s'instal·len a la sorra amb música o jocs. Tenint en compte que el municipi ja té trams de platja per la seva fesomia ja són més tranquils, com la zona de les Madrigueres, el consistori vol preservar aquesta calma. Quan l'ordenança estigui aprovada, l'Ajuntament concretarà quins seran els trams preservats de sorolls i fum. La normativa també estableix sancions si s'incompleixen aquestes limitacions.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad