Aquí, amb Josep CuníAquí, amb Josep Cuní
Economia y negocios

Joaquim Llansó: "El dèficit d’infraestructures dona ales a l’independentisme i es pot aprofitar"

El vicepresident de la patronal Foment del Treball analitza a l’Aquí Cuní la dada que l’Estat només executa un 35% de les inversions previstes a Catalunya

ENTREVISTA Joaquim Llansó (vicepresident de Foment del Treball i president de la Cambra de Contractistes d’Obres de Catalunya)  “El dèficit d’infraestructures dona ales a l’independentisme i es pot aprofitar”

ENTREVISTA Joaquim Llansó (vicepresident de Foment del Treball i president de la Cambra de Contractistes d’Obres de Catalunya) “El dèficit d’infraestructures dona ales a l’independentisme i es pot aprofitar”

43:06

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1654069592_323_cut/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Per l’Aquí Cuní ha passat Joaquim Llansó, vicepresident de Foment del Treball i president de la Cambra de Contractistes d’Obres de Catalunya, per analitzar el dèficit d’infraestructures de Catalunya. “Per Llansó, És una situació molt semblant a la que es va produir a l’inici de la crisi del 2008. Al dèficit crònic s’afegeix la política. I l’escenari cada cop s’acosta més a això. Les relacions polítiques entre Espanya i Catalunya tornen a estar en el pitjor moment. I el dèficit d’infraestructures torna a donar ales a l’independentisme social. Quan recupero els papers de l’arrencada del procés s’assemblen moltíssim a les anàlisis que fem ara. Es donen ales a l’independentisme i es pot aprofitar. Molta societat civil que no és independentista la tenim emprenyada”

El vicepresident de Foment és categòric: “Ens preocupa molt que això s’ha convertit en un tema crònic, recurrent. Mai hem passat dels dos terços d’execució. Demanen el detall de les obres i mai tenim resposta”

Llansó afegeix que “ja vam fer un document del dèficit d’infraestructures comparat amb Europa. Catalunya necessitaria el 2,2 per cent del PIB en inversions, per part del conjunt de les administracions. Això no ‘s’ha complert mai. Si a més no es compleix l’execució pressupostària, el tema es complica molt.”

També ha explicat que “Estan aplicant fons europeus a obres que s’estan fent a Madrid amb càrrec al Corredor Mediterrani. I portem anys i panys de retard amb el Corredor Mediterrani des de la frontera francesa fins Andalusia”

I ha resumit: "Exigim que el que es pressuposti, s'executi"

Eduardo Navarro

Eduardo Navarro

Licenciado en Periodismo por la UAB, donde ha sido profesor asociado. En la Cadena SER desde 1990. Ha...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00