Sociedad

Josep Pallarès, nou rector de la URV

Ha obtingut un 57% dels vots en la segona volta de les votacions, que per primera vegada han estat electròniques

Josep Pallarès, nou rector de la URV / ACN

Tarragona

Josep Pallarès ha guanyat les eleccions al rectorat de la Universitat Rovira i Virgili i ocuparà el càrrec els propers quatre anys, prenent el relleu a Maria José Figueras. La comunitat universitària ha optat pel canvi amb 2.506 vots a favor del catedràtic ebrenc, un 57% del total, mentre que l'actual rectora ha obrtingut 2.067 suports, un 42%.

Pel que fa a la participació ha estat del 25%, unes xifres similars a les de les altres universitats catalanes. Els que més s'han abocat han estat els professors doctorats permanents, un 95% del cens, i els que menys els estudiants, amb un 17%.

Pallarès ha estès la mà a tothom en els propers quatre anys i espera comptar, per part de tothom, amb "la il·lusió i els ànims que hi ha hagut durant la campanya". També s'ha compromès a continuar projectes com ara el de la Vall de l'Hidrogen Verd: "és un projecte de país i treballarem amb tot el que necessita la societat i el teixit industrial, social i cultural". Figueras ha felicitat al guanyador i ha reconegut que li hagués agradat "consolidar el projecte iniciat ara fa quatre anys". També li ha demanat que sigui "integrador" amb els resultats de les votacions".

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad