Aquí, amb Josep CuníAquí, amb Josep Cuní
Salud y bienestar

Lucía Bautista: “Hem desenvolupat una tecnologia que permet que aquest fetge no es doni compte que està fora del cos humà”

Un equip de cirurgians, enginyers i biòlegs de la Universitat de Zuric ha aconseguit trasplantar amb èxit un fetge humà que va ser tractat durant tres dies fora del cos

ENTREVISTA. Lucía Bautista: “Hem desenvolupat una tecnologia que permet que aquest fetge no es doni compte que està fora del cos humà”

ENTREVISTA. Lucía Bautista: “Hem desenvolupat una tecnologia que permet que aquest fetge no es doni compte que està fora del cos humà”

11:34

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1654247474_370_cut/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El fetge ha estat implantat en un pacient amb càncer i, un any després, el pacient es troba bé.

Lucía Bautista és investigadora de l'Hospital Universitari de Zuric, especialista en metabolisme hepàtic i una de les participants a la investigació: “Hem desenvolupat una tecnologia que permet que aquest fetge no s'adoni que està fora del cos humà i tingui una vitalitat durant més temps. Som capaços de mantenir el fetge viable durant més de 72 hores. Tractem de fer una medicina personalitzada i cada òrgan s’ha de tractar d’una manera determinada i, en aquest cas, vam poder fer-ho en tres dies”.

“Idealment, l’objectiu seria poder conservar un òrgan fins que hi hagi un pacient que el pugui rebre, però encara estem una mica lluny d’arribar aquí”.

“La màquina simula les condicions del cos humà, bombant sang igual que fa el cor i altres unitats que fa que l’entorn sigui totalment fisiològic. El software de la màquina és capaç de detectar paràmetres que surten de la normalitat i corregir-los per mantenir l’estat fisiològic”.

“La fase inicial d’investigació del sistema va començar fa set anys i ha fet falta un equip multidisciplinari format per metges, biòlegs i enginyers i tots han hagut de fer servir un llenguatge similar”.

Xavier Sánchez

Xavier Sánchez

Encargado del archivo sonoro de Radio Barcelona desde el año 2000. Redactor web de Radio Barcelona y...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00