Sociedad

Núria Garcia: "No sabem la incidència que tenen els matrimonis forçats, perquè és una violència masclista que queda molt amagada"

L'Associació Valentes i acompanyades és una de les poques que lluita contra els matrimonis forçats a l'estat

Núria Garcia, educadora social de l'associació Valentes i acompanyades

Núria Garcia, educadora social de l'associació Valentes i acompanyades / Berta Artigas Fontàs

Girona

L'Associació Valentes i acompanyades, amb seu a Salt, és una de les poques que es dediquen a lluitar en contra del risc de matrimoni forçat de Catalunya i pràcticament a tot l'estat.

Aquest any, ja ha atès a una quarantena de casos, entre aquells usuaris que hi han anat per primer cop i aquells a qui els hi fan un acompanyament més a llarg termini. Cada vegada s'estan trobant amb més casos, d'aquesta problemàtica que "no sabem la incidència que té" diu Núria Garcia, educadora social de l'associació. "El que ens arriba a nosaltres només és la punta de l'iceberg".

Des de l'Associació asseguren que la mort de dues noies de Terrassa quan volien escapar dels seus cosins amb qui les havien casat ha creat impacte a la societat, que "moltes vegades no n'és conscient que passen aquestes coses". També les ha acostat a possibles víctimes. "Després d'això una noia d'origen paquistanés, que tenia un viatge programat per aquest estiu al seu país d'origen, es va apropar a la nostra associació i ara li estem fent un seguiment" assegura Garcia.

Segons una investigació del Diari de Girona, els mossos han hagut d’actuar en 57 casos per risc de matrimoni forçat a la regió policial de Girona en els últims 14 anys, que és des de quan es tenen dades.

Tota la conversa amb Núria Garcia, sobre la feina que fan a Valentes i Acompanyades, aquí:

Nuria García, valentes i acompanyades

13:38

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000029606/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00