Economia y negocios

Objectiu: 250.000 creueristes a Tarragona

La nova empresa que gestiona l'activitat creuerística a la ciutat, Global Ports, es marca aquesta fita en els propers anys

Creuers al Moll de Balears de Tarragona / Pep Escoda

Tarragona

El Port de Tarragona vol arribar als 250.000 creueristes en els propers anys, doblant xifres d'abans de la pandèmia. A partir d'ara, la logística en aquest àmbit passa a mans d'una empresa externa, Global Ports, que entre el juliol i el setembre del 2023 preveu estrenar la nova terminal: inicialment tindrà 2.000 m2 i serà modular per poder-se ampliar en un futur.

Suposarà una inversió de més de 5M d'€, tindrà una zona de botigues i de restauració i la intenció és que en temporada baixa, durant l'hivern, aculli congressos i convencions. El director regional de Global Ports, Javier Rodríguez, explica els motius per començar a operar a la Costa Daurada: "es un puerto estratégico en el Mediterráneo por su situación y un destino nuevo y distinto a los ofrecidos hasta ahora. Tiene un gran potencial de crecimiento, y más teniendo en cuenta las posibles restricciones en el puerto de Barcelona".

Aquest estiu serà de transició, arribaran a la terminal provisional una trentena de creuers i 50.000 passatgers. L'any vinent s'espera recuperar les xifres del 2019 de 120.000, i multiplicar-les per dos d'aquí uns anys.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad