Economia y negocios

Dow Chemical Ibèrica vol aconseguir la neutralitat de carboni l'any 2050

L'empresa ha demanat que la legislació catalana i estatal contemplin l'hidrogen circular com una tecnologia vàlida per avançar cap a la descarbonització

Ignasi Cañagueral, Director del Complex Industrial de Dow Tarragona i del Hub d’Operacions del Sud d’Europa i Jon Bilbao, Director General de Dow per a Espanya i Portugal / Cedida

Tarragona

L'empresa Dow Chemical Ibèrica està duent a terme un pla per arribar a la neutralitat de carboni l'any 2050, juntament amb altres compromisos derivats del canvi climàtic. Per al 2030, l'objectiu és recollir, reutilitzar o reciclar un milió de tones mètriques de plàstic, i per al 2035, el 100% dels productes de Dow seran reciclables o reutilitzables.

Tot plegat s'emmarcarà en tres fases de treball. A la primera, que serà abans de 2025, es vol reduir la màxima quantitat possible de CO2 mitjançant l'eficiència energètica. Per tant, l'empresa se centrarà en l'ús d'energies renovables en els seus projectes. Actualment, l'electricitat del Complex Industrial de Dow Tarragona procedeix de fonts 100% renovables.

A la segona, entre els anys 2025 i 2030, Dow Chemical té la intenció de generar hidrogen circular a partir dels residus de metà i de la captura i l'emmagatzematge de CO2. Aquest hidrogen que es generi es vol utilitzar per substituir el gas natural que a hores d'ara alimenta els forns del cracker. En aquesta línia, la companyia ha demanat que la legislació vigent contempli l'hidrogen circular i no només l'hidrogen verd.

I per últim, durant la tercera fase hi ha la voluntat de treballar conjuntament amb empreses i administració per tal d'implantar noves tecnologies que permetin aquesta neutralitat pel que fa a les emissions de carboni. S'ha parlat de l'e-cracking, que comportaria l'electrificació dels crackers, i també s'ha contemplat la possibilitat de l'hidrogen verd, que segons ha explicat el director del Complex Industrial de Dow a Tarragona i del Hub d'Operacions del Sud d'Europa, Ignasi Cañagueral, representa un repte: "el canvi s'ha d'anar fent amb tecnologies pont que estiguin disponibles ara; és difícil parlar d'hidrogen verd quan necessites milers d'hectàrees de renovables que no sabem on posar".

Un 2021 positiu

Des de Dow Chemical Ibèrica també s'ha volgut fer balanç de l'any 2021. La xifra de negoci va ser de més de 1.300 milions d'euros a Espanya, 400 milions més que el 2020. S'ha valorat l'aturada programada que es va produir durant 88 dies i que segons la companyia, permetrà reduir les emissions de CO2 un 8%.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad