Sociedad

Sis ferits greus i 17 lleus en un accident de tren a Vila-seca

Una locomotora ha xocat amb un tren regional en el que hi viatjaven 75 persones, de les quals 21 han resultat ferides

Accidente ferroviario en Vila-seca (Tarragona)

Vila-seca

Una locomotora de mercaderies i un tren regional de la línia Barcelona-Tortosa han xocat aquest diumenge a la nit l'alçada de Vila-seca prop de les 22h. Com a conseqüència, dels 75 viatgers, 29 han necessitat atenció mèdica per part del SEM i 21 han acabat sent derivats a centres sanitaris. Els sis ferits greus -cap en estat crític- s'han traslladat als hospitals Santa Tecla i Joan XXIII i els cinc menys greus i 14 lleus a centres d'urgència d'atenció primària propers. A hores d'ara tan sols queda una persona ingressada per contusions, la resta ja han estat donats d'alta.

Segons ADIF, la locomotora es va saltar un semàfor en vermell; Ja ha obert una investigació juntament amb els Mossos, que avui al matí han sobrevolat la zona amb drons.

El vehicle, propietat de Ferrocarrils de la Generalitat, amb maquinistes i certificat de seguretat de Captrain i llogada a la societat Cargometro, tornava de fer tasques de manteniment a les rodes per evitar el desgast. En el moment del xoc, el tren de passatgers acabava de sortir de Vila-seca, només havia avançat 50 metres i per tant encara no havia agafat velocitat, un factor "clau" segons el portaveu de Renfe, Antonio Carmona.

Entrevista Antonio Carmona portaveu de RENFE

06:26

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1655122534882/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Per la seva banda, l'alcalde de Vila-seca, Pere Segura, ha exigit als micròfons del programa Aquí Camp de Tarragona que es revisin les causes per les quals la locomotora circulava en sentit contrari sobre una plataforma de doble via.

Entrevista Pere Segura alcalde de Vila-seca

07:37

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1655122678482/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La circulació s'ha restablert avui a les sis del matí al tram afectat per una sola via. Els operaris han treballat durant tot el matí per retirar la locomotora accidentada, i ara encara queda el regional.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad