Actualidad

Alerta del maquinista per manca de frens

El conductor de la locomotora va avisar al centre de control minuts abans de saltar-se la senyal en vermell i xocar amb el tren, segons ha pogut saber SER Catalunya

Locomotora i tren accidentats a Vila-seca / ACN

Vila-seca

El maquinista de la locomotora de mercaderies que va xocar amb un tren de passatgers a Vila-seca va avisar al centre de control que no tenia frens abans de saltar-se el senyal en vermell. Entre la trucada del maquinista i el xoc van passar tres minuts, segons han explicat a SER Catalunya fonts coneixedores de la comunicació. En aquest breu periode de temps, els responsables d'Adif no van aconseguir contactar amb el conductor. Per la seva banda, el Sindicat Espanyol de Maquinistes Ferroviaris (SEMAF) apunta a una avaria mecànica al sistema de frenada com a causa.

Els Mossos d'Esquadra ja han pres declaració als dos maquinistes. Juntament amb Adif, continuen investigant els combois accidentats, la zona i les caixes negres per esclarir per què el vehicle no va respectar la senyalització.

Servei restablert

El servei a les línies R14, R15 i R16 ja està totalment restablert i els trens circulen amb normalitat. Aquesta nit els tècnics de Renfe ja han acabat de retirar el tren de la via.

Una persona continua ingressada amb pronòstic no greu

Pel que fa a l'evolució dels afectats, només queda una persona ingressada que ha estat derivada a la Vall d'Hebron amb pronòstic no greu. En total hi va haver 6 ferits greus i 17 lleus en l'accident de diumenge al vespre.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad