Sociedad

Els càmpings i apartaments ja s'apropen al 90% de l'ocupació a l'agost

El sector turístic gironí preveu un bon estiu, amb xifres similars a les del 2019

Miquel Noguer i membres del sector turístic gironí

Miquel Noguer i membres del sector turístic gironí / Berta Artigas Fontàs

Girona

El sector turístic gironí preveu un bon estiu. Perdran el mercat rus, però ho compensaran amb altres mercats de l'est com Polònia. Creuen que la gent té ganes i recursos per sortir perquè ha gastat poc durant la pandèmia. Ho ha explicat el president del Patronat de Turisme, Miquel Noguer.

Les cases de turisme rural i els càmpings, ara per ara ja s'apropen al 90% d'ocupació a l'agost, els apartaments també parlen de xifres d'ocupació importants però pateixen pel setembre, tradicionalment bo, però que aquest any es pot veure escurçat des del punt de vista turístic per l'avançament del calendari escolar. Antonio Escudero, president de la federació d'hostaleria de les comarques de Girona, també ha denunciat que les turoperadores no estan al 100% del seu rendiment.

Preocupació per l'augment generalitzat dels preus

El sector turístic també ha mostrat la seva preocupació per l'augment generalitzat dels preus. "Els beneficis seran més ajustats" ha apuntat Miquel Gotanegra, president de les patronals catalana i gironina de càmpings. De moment, la majoria d'ells assegura que no apujaran els preus, sinó que assumiran aquest sobrecost reduint el marge de benefici. Però pateixen per si la situació s'estén. Això podria comportar dificultats en el tancament de comptes. Per contra confirmen que falta mà d'obra al sector tot i que no preveuen que comporti problemes de cara a la temporada d'estiu.

Bones xifres del que portem d'any

Unes bones perspectives que ja venen d'una bona setmana santa. El bon temps ha permès allargar-la i desestacionar-la. Entre l'1 de gener i el 15 de maig del 2022 la demarcació ha rebut 1.943.075 visitants, només un 7,6% per sota de la xifra registrada el 2019. Amb les bones perspectives d'estiu, els empresaris creuen que al setembre podrien tenir dades similars o superiors l'any 2019.

Així ho hem explicat a l'#AquiGirona

Bones Perspectives del sector turístic gironí per al 2022

02:23

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1655210401660/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad