Actualidad

L'incendi de Corbera, controlat

Segons els Agents rurals, ha afectat una superfície aproximada de 300 ha

Imatge de l'incendi / ACN

Tarragona

44 dotacions dels Bombers amb el suport d'un helicòpter bombarder continuen treballant a l'incendi de Corbera d'Ebre, està estabilitzat des d'aquesta mitjanit i controlat des del migdia. El foc, que va començar dimecres al migdia, ha afectat la zona que hi ha entre el municipi i les Camposines.

L'alcalde, Antonio Álvarez, critica la manca de polítiques públiques per evitar el despoblament rural i l'abandonament dels camps: “Corbera som un poble agrícola, els pagesos es fan més grans, no hi ha relleu i els camps es van abandonant. I això a l’estiu és un polvorí. En aquests 8 anys tots els governs de la Generalitat han fet alguna proposta per la gent de les zones rurals, però mai s’han acabat de tirar endavant. Ho veig molt complicat. La Generalitat té molts polígons començats, però s’hi haurien de portar empreses. També s’hauria de potenciar el turisme rural i incentivar perquè els pagesos no pleguin i vingui gent jove. Si no, ens quedarem sols.”

Pel que fa a l’origen del foc, explica que “els Agents Rurals encara no han entrat a la zona d’inici, avui ho faran i en breu sabrem la causa de l’incendi. Però a Corbera tempesta seca no n’hem tingut. Ha pogut ser provocat o per descuit o per una torre d’alta tensió.”

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad