Aquí, amb Josep CuníAquí, amb Josep Cuní
Sociedad

Antonio Álvarez, alcalde de Corbera: “Els pagesos es fan grans, no hi ha relleu i els camps es van abandonant. I això a l’estiu és un polvorí”

El responsable d’un dels municipis afectats pels incendis apunta que “tots els governs de la Generalitat han fet alguna proposta per la gent de les zones rurals, però mai s’han acabat de tirar endavant. Ho veig molt complicat.”

ENTREVISTA Antonio Álvarez, alcalde de Corbera: “Els pagesos es fan grans, no hi ha relleu i els camps es van abandonant. I això a l’estiu és un polvorí”

ENTREVISTA Antonio Álvarez, alcalde de Corbera: “Els pagesos es fan grans, no hi ha relleu i els camps es van abandonant. I això a l’estiu és un polvorí”

06:48

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1655447516_541_cut/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

L’incendi de Corbera d’Ebre va millorant, com reconeixia a l’Aquí Cuní l’alcalde de la població, Antonio Álvarez: “La situació és més tranquil·la. Els bombers han donat per estabilitzat el foc. El flanc esquerre està totalment apagat i el dret està controlat”

L’alcalde remarcar la causa última del que ha passat: “Corbera som un poble agrícola, els pagesos es fan més grans, no hi ha relleu i els camps es van abandonant. I això a l’estiu és un polvorí. En aquests 8 anys tots els governs de la Generalitat han fet alguna proposta per la gent de les zones rurals, però mai s’han acabat de tirar endavant. Ho veig molt complicat. La Generalitat té molts polígons començats, però s’hi haurien de portar empreses. També s’hauria de potenciar el turisme rural i incentivar perquè els pagesos no pleguin i vingui gent jove. Si no, ens quedarem sols.”

Pel que fa a l’origen del foc, Antonio Álvarez explica que “els Agents Rurals encara no han entrat a la zona d’inici, avui ho faran i en breu sabrem la causa de l’incendi. Però a Corbera tempesta seca no n’hem tingut. Ha pogut ser provocat o per descuit o per una torre d’alta tensió.”

"Serà un estiu difícil"

També hem parlat amb l’alcaldessa d’un altre municipi afectat pels incendis, el de Castellar de la Ribera. Maria Claustre Sunyer han apuntat que “Sembla que tot està una mica més tranquil. La nit ajuda perquè baixi la temperatura i a veure com podem afrontar els dies que vindran, que seran bastant calorosos. Serà un estiu difícil, haurem d’estar alerta”

ENTREVISTA Maria Claustre Sunyer (alcaldessa de Castellar de la Ribera) “Sembla que tot està una mica més tranquil”

ENTREVISTA Maria Claustre Sunyer (alcaldessa de Castellar de la Ribera) “Sembla que tot està una mica més tranquil”

04:13

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1655443271_780_cut/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

L’alcaldessa ha confirmat que l’origen del foc ha estat un llamp i ha reconegut que “no havíem rebut cap notificació del departament d’Interior per extremar les precaucions. Ara és època de sega i tothom està d’alerta”

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00