Aquí, amb Josep CuníAquí, amb Josep Cuní

Zaida Cantera: "Els prejudicis d'Unidas Podemos amb l'OTAN són molt perillosos"

La presidenta de la Delegació Espanyola a l'Assemblea Parlamentària de l'OTAN ha opinat sobre l'aixecament del veto de Turquia a Suècia i Finlàndia

ENTREVISTA Zaida Cantera (presidenta de la Delegació Espanyola a l'Assemblea Parlamentària de l’OTAN i diputada PSOE) “La OTAN no está en guerra con Rusia. Es una organización de carácter defensivo y no está atizando esta guerra”

ENTREVISTA Zaida Cantera (presidenta de la Delegació Espanyola a l'Assemblea Parlamentària de l’OTAN i diputada PSOE) “La OTAN no está en guerra con Rusia. Es una organización de carácter defensivo y no está atizando esta guerra”

20:06

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1656488697_874_cut/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Zaida Cantera, la presidenta de la Delegació Espanyola a l'Assemblea Parlamentària de l'OTAN i diputada socialista al Congrés, ha defensat la postura de l'OTAN davant la invasió d'Ucraïna i ha assegurat que l'organització no està en guerra. "Hem enviat un missatge polític a altres països, estem prenent accions de caràcter defensiu, no ofensiu". A més, ha justificat les seves accions amb un atac directe a Putin: "És un home que ha demostrat que no té escrúpols per passar per damunt a tothom, fins i tot els seus propis soldats. L'OTAN s'està preparant per a qualsevol situació".

A més, ha assenyalat que "els prejudicis de Podemos a l'OTAN són molt perillosos". La presidenta de la Delegació Espanyola a l'Assemblea Parlamentària de l'OTAN s'ha mostrat molt crítica amb Unidas Podemos pel que fa a la seva postura amb l'organització: "Dir que l'OTAN ha donat motius perquè Putin envaeixi i assassini els ucraïnesos, que aquests no tenen dret a la seva pròpia defensa i que és millor que no es defensin i siguin esclaus, que la llibertat és només per nosaltres que estem a molts quilòmetres del front de guerra i que la democràcia és un dret només nostre és molt egoista".

També ha opinat sobre l'aixecament del veto de Turquia a l'entrada a l'OTAN de Suècia i Finlàndia. Segons un document confidencial al qual ha tingut accés 'El País', els dos països sol·licitants es comprometen a no donar suport a les milícies kurdo-sirianes. A més, també es comprometen a prevenir qualsevol activitat del Partit dels Treballadors del Kurdistan, considerat en el document com una organització terrorista. "És veritat que els Estats Units també proveeix d'armes als kurds. Les demandes a Suècia i Finlàndia també s'haurien de fer als Estats Units. És hipocresia. Podem criticar-ho, però nosaltres no estem en aquesta taula de negociació".

Per acabar, Cantera també ha assegurat que la situació a la frontera d'Espanya amb el Marroc és molt problemàtica i ha titllat de "crisi humanitària". "Hem de tenir una visió de seguretat des d'un punt de vista transversal i l'OTAN ho ha d'abordar", ha assegurat la diputada socialista al Congrés.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00