Aquí, amb Josep CuníAquí, amb Josep Cuní
Política

Carme Forcadell sobre Laura Borràs: "Ha de pensar en el prestigi del Parlament i ha de donar explicacions convincents".

L'expresidenta del Parlament ha expressat a l''Aquí Cuní' que no confia gens en la taula de diàleg

ENTREVISTA Carme Forcadell (expresidenta del Parlament)

ENTREVISTA Carme Forcadell (expresidenta del Parlament)

23:52

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1656575769_472_cut/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

L'expresidenta del Parlament i de l'ANC, Carme Forcadell, ha assistit a l''Aquí Cuní' després que el Tribunal Superior de Justícia hagi tornat a deixar a un pas de judici a la presidenta del Parlament Laura Borràs. Ara la Fiscalia té 10 dies per presentar una acusació contra ella. Forcadell ha considerat que tot i que "la presidenta Borràs té una situació molt difícil, no ha de pensar en ella mateixa, ha de pensar en el prestigi del Parlament". Ha sentenciat que "ha de donar explicacions convincents" i que "ella representa el Parlament, i aquest ha de tenir tolerància zero amb la corrupció".

Forcadell no es penedeix de les seves decisions com a presidenta. Tot i que ara el Tribunal Suprem hagi acceptat els recursos interposats pel PP, Ciutadans i VOX on demanen l'anul·lació dels indults. Després d'això, el cas torna a estar obert i podrien ser revisats. Forcadell ha confessat la seva preocupació per la causa: "Durant el meu dia a dia no hi penso gaire, però quan m'ho plantejo em preocupa. La meva vida personal depèn dels tribunals, això és una manera d'amenaçar i fer repressió". "Els advocats ens diuen que els indults estan ben resolts, però també van dir que no anirem a la presó. La meva condemna és d'11 anys, hi he estat 4 i escaig, queden molts anys pendents", ha confessat.

Tanmateix, no confia "gens" en la taula de diàleg. Referint-se a Pedro Sánchez, l'expresidenta ha denunciat que "si només parla no ens el creurem, el rèdit de les paraules s'ha acabat i ara toquen els fets". Tot i la falta de confiança, Forcadell pensa que "la bandera del diàleg sempre l'hem de portar nosaltres. A la taula hi ha uns que no s'aixequen mai, nosaltres, i uns altres que no s'hi volen asseure. Els ciutadans no independentistes de Catalunya han de veure que el nostre govern no es vol aixecar de la taula".

Pel que fa a la seva lectura del panorama polític actual considera que "Catalunya està en una situació de país delicada, condicionada pel panorama internacional. Les accions que s'han pres, en relació amb l'augment de preus, són insuficients. Amb una Catalunya independent podríem solucionar moltes coses, com el dèficit fiscal o el dèficit en infraestructures". També ha assegurat que es podrien restaurar algunes lleis Parlament de Catalunya "que ajuden als ciutadans", com la de l'habitatge, i que han estat suspeses des d'Espanya.

Forcadell també defensa els seus orígens: "L'ANC fa molt bé de pressionar, la societat civil sempre va per davant de la política. No podem deixar de banda que en política institucional hi ha uns interessos econòmics. Quan vaig ser presidenta de l'ANC vaig gaudir-ho molt, en canvi, quan vaig estar al Parlament vaig passar-ho bastant malament, tot i que va ser tot un orgull ocupar aquell càrrec".

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad