Aquí, amb Josep CuníAquí, amb Josep Cuní
Política

Jordi Pujol: “Em dol que em diguin corrupte. Ni jo, ni en general els meus fills, no hem prevaricat ni res d’això”

L’expresident de la Generalitat parla a l’Aquí Cuní: “No he cobrat ni una pesseta. No tot ha anat prou bé, ho admeto, però per la gran majoria de la meva família posaria la mà a al foc”

ENTREVISTA Jordi Pujol (expresident de la Generalitat): “Em dol que em diguin corrupte. Ni jo, ni en general els meus fills, no hem prevaricat ni res d’això”

ENTREVISTA Jordi Pujol (expresident de la Generalitat): “Em dol que em diguin corrupte. Ni jo, ni en general els meus fills, no hem prevaricat ni res d’això”

45:44

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1656667383_235_cut/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Després d’un llarg silenci mediàtic, Jordi Pujol ha concedit una entrevista a Josep Cuní, i ha reconegut que "li dol que li diguin corrupte" alhora que ha assegurat "que per la gran majoria de la familia posaria la mà al foc". Pujol ha afirmat no haver-se enriquit amb les seves decisions polítiques, però no ha estat taxatiu en referència a la seva família afirmant no saber si algun dels seus fills poden haver "cobrat ni una pesseta". "No tot ha anat prou bé", ha admès l'expresident, però ha assegurat que per molt que burxin "no trobaran gaire cosa": "de mi res, i de la gairebé tothom de la meva família també res". I ha negat haver prevaricat ni ell, "ni en general els meus fills". A més, considera que hi ha hagut una actuació per intentar perjudicar-lo i a tot el que ell representava a través de l'operació Catalunya.

Pujol ha parlat que el que ha viscut arran de la seva confessió ara fa gairebé 8 anys "és una situació penosa, encara avui". Assegura que viu "instal·lat en el dolor" però que manté l'esperança: "si jo perdo l'esperança em moriré".

La mort ha estat un element present en diversos moments de l'entrevista: "ara tinc 92 anys, no m'estranyaria que encara en visqués 5 o 6, i fa una mica de mandra". Tot i així, ha admès que la mort "li fa respecte" però que és cristià i espera tornar a tenir el nom que tenia fa uns anys: "ara no tinc la potència que tenia abans, però espero que la recuperaré; la vull recuperar".

En l'àmbit polític, l'expresident de la Generalitat ha assegurat que "el país està trist, hi ha desori políticament, no acabem de funcionar bé". "És cert que Espanya té una actitud molt negativa, però moltes vegades l'ha tinguda i amb això hi hem de comptar, espero que ho superem. Pujol ha remarcat que no ha estat independentista: "hem estat defensors de la identitat de Catalunya, però sempre havíem pensat que això es podia fer dintre de l’Estat espanyol”.

Pel que fa al panorama internacional, reconeix que “tot això fa molta angúnia, les dues guerres mundials es van cuinar a foc lent i després van esclatar. Espero que no passi perquè ara es faria la guerra amb bombes atòmiques. Però estic amoïnat, em fa por”

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00