Salud y bienestar

Salut invertirà 449 milions d'euros a l'Atenció Primària entre 2022 i 2024

Hi haurà un centenar d'actuacions, entre elles 60 Centres d'Atenció Primària

Barcelona

Segons ha detallat el conseller Josep Maria Argimon, aquests diners es destinaran a un centenar d'actuacions, que inclouen la construcció d'una seixantena de nous Centres d'Atenció Primària (CAP) i altres actuacions, com ara petites remodelacions d'una planta o d'altres fins i tot relacionades amb la climatització d'un ambulatori. "No tot estarà acabat el 2024 però sí iniciat", ha assegurat.

A la manca de professionals per ampliar les plantilles se suma l'infra-finançament que la sanitat catalana arrossega des de fa anys. En aquest sentit, Argimon ha criticat que el Govern espanyol es comprometi a duplicar la despesa en Defensa, però NO destini més recursos als fons COVID o a incrementar el pressupost sanitari. "Avui tots els diaris titulen amb l'increment de la inversió militar. Jo el que demano és que també es comprometi a millorar el pressupost en salut. No entro a valorar si s'ha d'incrementar o no l'increment en Defensa, però salut és vida, és cohesió social, és tractor i és generar riquesa. I d'això NO se'n parla".

D'altra banda, el conseller ha admès que els preocupa la coincidència de les baixes de professionals sanitaris amb l'inici de vacances d'estiu, i ha avançat que per aquest estiu es preveu un reforç de 9,2 milions d'euros.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00