Aquí CatalunyaAquí Catalunya

Sobre l'augment de contagis: "La variant del virus no és més lleu, sinó que ara estem més protegits"

L'epidemiòleg Quique Bassat en una entrevista a l''Aquí Catalunya' no ha volgut parlar d'"onades"

ENTREVISTA Quique Bassat, (pediatra, epidemiòleg i investigador IS Global: “En resisteixo a parlar d’una nova onada. És més semblant a un refredat comú que a una malaltia greu perquè estem majoritàriament ben protegits”

ENTREVISTA Quique Bassat, (pediatra, epidemiòleg i investigador IS Global: “En resisteixo a parlar d’una nova onada. És més semblant a un refredat comú que a una malaltia greu perquè estem majoritàriament ben protegits”

20:36

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1656920338_801_cut/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Quique Bassat, pediatra, epidemiòleg i investigador de l'Institut de Salut Global de Barcelona ha constatat a l''Aquí Catalunya' que "des del punt de vista de la transmissió sí que podem parlar de setena onada, estem en l'inici d'una pujada". Tanmateix, Bassat es resisteix a utilitzar aquesta paraula perquè "té moltes connotacions negatives i fa pensar en les onades prèvies, i aquesta és molt diferent de les onades prèvies". Aquesta té "moltíssims casos i poca transcendència clínica, s'assembla a la sisena". El virus és més similar a un refredat que a una malaltia greu, ha assegurat.

Bassat no ha volgut comparar-ho amb una 'gripalització', l'efecte actual del virus és el que és perquè "estem majoritàriament tots vacunats. La variant del virus no és més lleu, sinó que ara estem més protegits". Aquesta variant té un quadre clínic relativament lleu i molta transmissibilitat: "En un sopar de 15 persones amb una persona amb covid abans es contagiaven unes 4 o 5 persones, ara 14 o 15 persones".

Els hospitals estan començant a notar la pressió, els pacients ingressats responen al perfil de "persones molt grans d'edat o amb molta patologia prèvia". Per això, Bassat s'ha mostrat partidari de vacunar amb la quarta dosi als col·lectius de més risc durant l'estiu, no a l'octubre. D'aquesta manera, se suma a la petició de Salut que demana al Ministeri de Sanitat que estudiï avançar la quarta dosi als majors de 80 anys. També recomana a tota la ciutadania que encara no té la pauta completa que es vacuni com més aviat millor, amb un especial èmfasi als nens perquè són "els pitjors vacunats fins al moment". El 50% dels nens tenen la pauta completa posada, afegeix.

En els espais molt concorreguts, Bassat recomana als més vulnerables posar-se la mascareta. D’altra banda, comparteix la visió de Josep Maria Argimon que apunta que si es tenen símptomes de Covid, no cal fer-se la prova: “Amb la grip no ens fem testos”.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad