Sociedad

Blanes preveu més d'un milió d'assistents al 50è Concurs Internacional de Focs d'Artifici

Es farà del 22 al 26 de juliol i coincidirà amb la Festa Major

Presentació Concurs Internacional de Focs d'Artifici de Blanes

Presentació Concurs Internacional de Focs d'Artifici de Blanes / ACN

Blanes

L'Ajuntament de Blanes (Selva) preveu acumular més d'un milió de persones al llarg dels cinc dies que durarà la 50a edició del Concurs Internacional de Focs d'Artifici, que es farà entre el 22 i el 26 de juliol.

"Totes les companyies de l'edició d'aquest any han guanyat algun concurs" ha explicat l'alcalde de Blanes, Àngel Canosa. Actuaran durant cinc nits, i l'Ajuntament hi ha dedicat una partida de 172.000 €. Els encarregats d'encetar aquest aniversari especial seran Caballer FX, una companyia de València que el 2011 van guanyar la Concha de Oro de San Sebastian i el 2015 van aconseguir el segon premi en el Concurs de Focs d'Artifici de Blanes. En aquest cas oferiran un espectacle de 18 minuts, igual que la resta de companyies, amb tot de pirotècnia que llançaran des de la punta de Sa Palomera i la gent podrà gaudir l'espectacle des del passeig marítim.

El dissabte 23 els Hermanos Fernández de Múrcia agafaran el relleu en el concurs blanenc. Aquesta companyia ja havia guanyat el certamen en dues ocasions (el 2017 i el 2018) amb la intenció de revalidar el títol. El diumenge 24 serà el torn de la Pirotècnia Valenciana que ha guanyat diversos premis al País Basc i en el Concurs de Focs d'Artifici Ciutat de Tarragona (2016).

La Pirotència del Mediterrani, també de València, actuarà la nit del 25 de juliol. Es tracta d'una companyia amb més d'un segle d'història, però que ara està formada per un conjunt de joves que volen revolucionar els espectacles pirotècnics. Aquesta companyia, a més, cada any dona una part dels beneficis a una ONG, com a mostra del compromís social. La nit de Santa Anna, el 26 de juliol, es tancarà el concurs amb la Pirotécnia Zaragozana. Aquesta empresa es va fundar el 1860 i és una de les més veteranes de l'Estat.

Més d'un milió d'assistents

L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, ha garantit que les companyies que participen en aquesta 50a edició del concurs són "les millors del món" i per això preveuen una assistència de públic elevada. De fet, Canosa ha assegurat que esperen que entre el 22 i el 26 de juliol el municipi rebi més d'un milió de persones. Això es deu al fet que el concurs arrencarà un divendres i durant el cap de setmana i molta gent tindrà un cap de setmana llarg perquè el dilluns és festiu local a Girona i Salt.

Per garantir la seguretat de tot aquest volum de persones, el consistori blanenc ha anunciat que la Policia Local de Blanes farà "2.000 hores extra durant la festa major" dissenyant un ampli dispositiu de seguretat. També hi haurà un reforç policial dels Mossos d'Esquadra i dels Bombers durant els dies del Concurs.

Festa Major de Blanes

Pel que fa a la programació de la festa major, Suu (24 de juliol) i Buhos (22 de juliol) són els caps de cartell de la programació musical d'aquest 2022. Els concerts aquest any es faran en un escenari al darrera del CAP2 de Blanes. El regidor de Cultura ha justificat el canvi perquè en aquesta ubicació hi ha més espai que a la plaça dels Dies Feiners, on es feia fins ara.

Per altra banda, Quim Masferrer acostarà el seu humor el 21 de juliol després que la Fundació Cal Faust faci el pregó d'inici de les festes.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad