Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Más deportes

Eva Ferrer: "Encara s'ha d'investigar per entendre per què les futbolistes es trenquen més els lligaments"

Avui al 'Què T'hi Jugues' parlem amb Eva Ferrer, experta en medicina de l'esport a l'Hospital Sant Joan de Déu ,que acaba de posar fi a la seva etapa com a metgessa del Barça femení.

Eva Ferrer: "Encara s'ha d'investigar per entendre per què les futbolistes es trenquen més els lligaments"

Eva Ferrer: "Encara s'ha d'investigar per entendre per què les futbolistes es trenquen més els lligaments"

11:25

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1657279139981/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Ferrer ha estat quatre anys treballant al Barça femení on va coincidir amb Alèxia Putellas. Per això, aquests dies té una "sensació de tristesa" per la lesió que l'actual pilota d'Or va fer-se al genoll. "Alèxia és una persona molt forta. Sembla un tòpic quan diuen que tornarà més forta, però estic segura que serà així", diu confiada Ferrer.

La metgessa de l'Hospital Sant Joan de Déu no vol mullar-se en si l'alta càrrega de partits ha influït en la lesió. Això sí, Eva Ferrer sap que la lesió al lligament creuat anterior afecta en un percentatge més alt a les dones: "És un dels focus en els quals els metges estan investigant", assegura Ferrer.

Segons la fins ara responsable mèdic del Barça Femení, les hormones és el factor que més s'està estudiant: "Sembla que influeix de manera molt directe a aquest tipus de lesions. Cada dona té un tipus de cicle menstrual, o fins i tot una mateixa dona pot tenir diferents cicles durant períodes." Sobre aquest aspecte encara hi ha molts interrogants oberts "Hem d'intentar esbrinar més coses, sobretot en l'aspecte de la prevenció", remarca Eva Ferrer.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad