Sociedad

Neutralitzat el dipòsit de la potabilitzadora d'Aigües de Girona, a Bescanó

Protecció Civil ha aixecat la recomanació de confinament

L'estació de tractament d'aigua potable situada al terme municipal de Bescanó / AVIOTEC Fotografía Aérea

Girona

Els bombers han pogut neutralitzar el dipòsit on aquest divendres operaris de la potabilitzadora d'Aigües de Girona han barrejat dos productes químics per error i la reacció ha creat un núvol tòxic. El cos ha aconseguit la neutralització al voltant de les dues del migdia, gràcies a la introducció de sosa càustica. Com a conseqüència, protecció civil ha aixecat la recomanació de confinament i bombers ha desmuntat el dispositiu. Els treballadors, que estaven confinats dins l'empresa, han pogut tornar a casa, així com els veïns de dues masies properes que se'ls ha desallotjat com a mesura preventiva. No hi ha hagut ferits ni intoxicats.

Des d'abans de les 9 del matí que els bombers hi estaven treballant. L'accident ha passat cap a les 8.30 d'aquest matí, al nucli de Montfullà, a Bescanó, on hi ha la planta potabilitzadora que subministra aigua a l'àrea metropolitana de Girona. Uns operaris han barrejat per error dos productes químics i immediatament s'ha aixecat un núvol tòxic que ha obligat a confinar a l'interior de la planta tota la plantilla i activar el protocol previst en pla d'emergències de productes químics de Catalunya. Durant tot el matí, s'ha recomanat no acostar-se a un quilòmetre a la rodona de l'empresa. Així ho explica l'alcalde de Bescanó, Xavier Vinyoles.

Xavier Vinyoles - dos productes han fet reacció

00:14

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000030233/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

L'incident ha acabat sense cap dany personal, i l'Ajuntament de Bescanó apunta que ja es pot fer vida normal.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad