Sociedad

El condemnat a 15 anys de presó per matar a un jove italià d'una coça a una discoteca de Lloret de Mar ha fugit de la justícia

Avui no s'ha presentat a una vista, i les acusacions han demanat a l'Audiència que dicti una ordre internacional de detenció

L'acusat d'assassinat, en una imatge d'arxiu

L'acusat d'assassinat, en una imatge d'arxiu / ACN

Girona

Aquest dimecres hi havia una vista a l'Audiència de Girona, per determinar si el condemnat, un home d'origen rus, ingressava a presó, perquè ja hi ha sentència i la llei fixa un topall de fins a la meitat de la condemna mentre no sigui ferma. Fins ara estava en llibertat perquè havia complert el temps màxim en presó preventiva que preveu la llei. Però no s'hi ha presentat. Així ho explica Joaquim Boades, advocat de l'acusació popular.

Joaquim Boades, advocat de l'acusació popular

00:10

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000030290/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Per això, el fiscal i les acusacions ja han sol·licitat a l'Audiència que dicti una ordre internacional de detenció i l'ingrés a presó.

La defensa del condemnat, encapçalada pel lletrat Carles Monguilod, remarca que fa una setmana que no havia pogut comunicar-se amb ell. Entén que el condemnat "s'ha espantat perquè té por de tornar a entrar a presó" i que no confia en la justícia perquè està convençut que el veredicte declarant-lo culpable d'assassinat era "injust".

15 anys de presó

La setmana passada, l'Audiència de Girona va condemnar a l'acusat a 15 anys de presó. S'enfrontava a una pena de fins a 25 anys, però la sentència li va imposar la pena mínima per aquest delicte, perquè entenia que la traïdoria amb la qual va actuar quan va clavar la puntada de peu al cap de la víctima va ser "sobtada".

Recordem que els fets van passar l'agost del 2017, quan dos grups es van barallar a la pista de ball d'una discoteca a Lloret, i el processat va matar a un jove italià d'un cop de peu al cap.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00