Sociedad

SER Catalunya treu la ràdio al carrer aquest estiu

El magazín Esplaix recorre Catalunya i Fugim d’estudi entra als centres de creació cultural

Nil Marbà, Màxim Castillo i Jordi Manau

Barcelona

Un primer estiu de pandèmia sense restriccions de cap mena convida a viure el que passa fora d’un estudi de ràdio. Les dues novetats de la programació estiuenca 2022 de SER Catalunya van en aquesta línia. D’una banda, el programa Esplaix (Dilluns a divendres de 13 a 14), recorrerà a partir d’aquest dilluns 18 de juliol, platges, piscines i diversos indrets de Catalunya buscant les petites grans històries del país. Presentat per Nil Marbà, hi col·laboraran veus conegudes com la de l'escriptora i filòsofa Montse Barderi, el cantant Lildami o el xef Raül Balam Ruscalleda, que comentarà la premsa del cor amb la periodista Lorena Vázquez. Les primeres parades d’aquest particular tour per l’estiu català inclouen l’emblemàtic edifici gaudinià de La Pedrera (18/07), Sitges (21/07) i Blanes (26/07), la jornada que tanca el seu concurs de focs d’artifici de renom internacional.

Pel cap de setmana, la SER a Catalunya proposa Fugim d’estudi, un viatge per l’univers creatiu del nostre país on 14 personatges de la cultura de menys de 40 anys ens descobreixen els llocs on despleguen el seu talent. El periodista Màxim Castillo visitarà espais com la cúpula del Mercat de les Flors amb la coreògrafa Núria Guiu, les “catacumbes” del Teatre Poliorama amb l’actor Guillem Balart, l’estudi casolà de la trapera La Queency o el pis compartit pel director de cinema David Moragas i el figurinista Pau Aulí. També les sales amagades de la biblioteca Francesca Bonnemaison amb l'escriptora Núria Bendicho, el TNC amb el director de la companyia de dansa La Veronal, la botiga de discos El Genio Equivocado de Gràcia amb Ginestà o els jardins de l’Ateneu Barcelonès amb el compositor Joan Magrané. La sèrie es completa amb l'estudi de la cantant Queralt Lahoz, el barri de Sants del dramaturg Joan Yago, la casa de la dissenyadora de vestuari Vinyet Escobar, el cinema Phenomena amb l’actriu i directora Elena Martín, la sala d’assaig de l’SGAE amb la compositora Raquel García-Tomás i l’editorial Viena de l’editora Blanca Pujals.

La resta de la programació habitual de SER Catalunya adapta els seus continguts al període estiuenc. És el cas del Què T’hi Jugues (Dilluns a divendres, de 12 a 13), referent del periodisme esportiu i el Llapis de Memòria (Dilluns a divendres de 15 a 16), presentat aquest estiu per Jordi Manau, que navegarà per les cançons de la vida de personatges no necessàriament molt coneguts com el forense Narcís Bardalet, la lingüista Carme Junyent i el creador de continguts en català a les xarxes més escoltat, l’streamer Norman López. La informació de Catalunya serà el darrer pilar fonamental amb les seves cites habituals (Hoy por Hoy, Hora 14, butlletins...).

Tots aquests continguts vindran acompanyats per una banda sonora. La versió 2022 de Corren , el clàssic del grup Gossos, és la cançó d’aquest estiu a SER Catalunya. Aquest èxit ha estat renovat amb una nova sonoritat i la veu de Ramon Mirabet.

Cinc anys del atemptats

Amb motiu del cinquè aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils, el 27 de juliol, SER Podcast estrenarà en català i castellà El silenci de la Rambla, un podcast de quatre capítols que explica com ha canviat la vida dels supervivents, els familiars de les víctimes i el personal d'emergències després de la tragèdia. El projecte, de Nil Marbà i realitzat per Pablo Sánchez, recull històries de superació, salut mental de les víctimes i el relat d'aquells dies. El comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Josep Maria Estela, o l'aleshores responsable d'informació del cos, Manel Castellví, entre molts altres, narren en primera persona com van ser les hores posteriors als atacs.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00