Sociedad

El consum d'aigua de l'Ebre és el més alt de la dècada

L'ús ha crescut un 10% respecte la mitjana dels mesos de juliol dels últims anys

El consum del CAT ha crescut un 10% / Cedida

Tarragona

El consum d'aigua subministrada pel Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) durant el juliol ha estat el més alt d'aquest mes dels últims deu anys. Segons dades facilitades pel CAT, els 71 ajuntaments i 25 empreses del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre que en formen part han incrementat la seva demanda un 10% respecte la mitjana dels mesos de juliol de la darrera dècada, fins als més de 8 hm3. El president del consorci, Joan Alginet, ha destacat que són unes xifres una mica superiors a les del 2017, però que no arriben al rècord que es va registrar l'any 2007. Amb tot, ha remarcat que la conca hidrogràfica de l'Ebre es troba en una situació de "normalitat" i que a dia d'avui no hi ha risc de desabastiment.

Alginet ha indicat que l'increment en els consums ha vingut tant per part dels municipis com de la indústria. A causa de la sequera alguns consistoris han activat les "dotacions de reserva" que tenen del CAT, ja que els seus recursos propis procedents de pous o aqüífers s'han esgotat o es troben en nivells baixos. Aquestes dotacions de reserva són uns recursos extraordinaris fixats prèviament als quals hi poden accedir en moments puntuals.

Un exemple és Reus, que si habitualment s'abasteix en un 60% d'aigua de l'Ebre, en els darrers dies ha incrementat la seva dependència fins al 90% per "la prolongada falta de pluges que està afectant les fonts de proveïment que són pròpies de la ciutat", tal com ha reconegut el consistori. "Està sent un estiu molt complex, amb temperatures molt altes i això facilita un consum més elevat del que és habitual", ha dit el president del consorci. A les piscines i segones residències, també s'hi ha de sumar l'increment del turisme que fa que algunes localitats incrementin molt la població.

Alhora, Alginet ha explicat que "la indústria també està sent responsable" de l'increment del consum d'aigua, ja que ha tornat a nivells de producció similars als d'abans de la pandèmia. Del total del consum del CAT, un 63% correspon als municipis i el 37% a la indústria.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad