Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

El Barça recupera els números positius

El club creu que, amb l’activació de les palanques, ja podrà inscriure sense restriccions

El Barça recupera els números positius

El Barça recupera els números positius

09:49

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1659527704929/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El Barça no hauria de tenir problemes per inscriure els nous fitxatges a les competicions oficials. Després de tancar l'exercici econòmic 2021-22 en positiu i de confeccionar el pressupost de la temporada 2022-23, el club calcula que el seu límit salarial serà d'uns 680 milions d'euros, 60 milions per sobre de la massa salarial actual, d'uns 620 milions a falta de sortides i de les possibles entrades de Bernardo Silva, Azpilicueta i Marcos Alonso. Segons aquests números, LaLiga hauria d'eliminar les restriccions per al Barça a l'hora d'inscriure futbolistes. Ara bé, serà la patronal qui haurà de valorar els números presentats per l'entitat barcelonista, sobretot en l'apartat de la venda d'actius, i decidir si els dona per bons abans de decidir el límit salarial definitiu.

Segons ha pogut saber el 'Què t'hi Jugues', el Barça ha tancat l'exercici econòmic 2021-22 amb 98 milions d'euros de benefici gràcies a la venda del 10% dels drets televisius a Sixth Street per 267 milions, després que el curs anterior finalitzés amb pèrdues de 481 milions. Els fons propis negatius passen de 450 milions a 353, també en vermell.

De cara a la propera temporada, la previsió del club és obtenir uns ingressos de 1.300 milions, comptant que les palanques generen un extra de 500 milions (400 de Sixth Street pel 15% restant dels drets de tv i 100 milions de Socios.com per la compra del 25% de Barça Studios). El negoci ordinari, restant la venda d'actius, es calcula en 805 milions, encara per sota de les despeses, que augmentarien fins els 900 milions. Dins les despeses, la massa salarial és la protagonista: 620 milions d'euros a falta de més entrades i de la sortida de futbolistes amb un sou alt.

El club preveu recuperar els fons propis, que serien d'un 50 milions d'euros en positiu. Aquest fet faria que la junta directiva es veiés obligada a recuperar la funció de l'article 67 dels Estatuts, suspès en la segona assemblea de Joan Laporta degut a la complicada situació econòmica. Aquest article garanteix que el club no es pugui endeutar per sobre d'uns estàndards i que no pugui acumular dos exercicis amb pèrdues, amb el cessament de la junta directiva com a conseqüència.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad