Sociedad

La Paeria implanta un permís menstrual de 8 hores al mes que no caldrà recuperar

La mesura forma part del segon pla intern d'igualtat de l'ajuntament, que també destina a les dones el 30% de la nova oferta laboral en la plantilla de la Guàrdia Urbana

Les dones de la plantilla de l'ajuntament de Lleida tindran un permís de 8 hores mensuals no recuperables si pateixen dismenorrea. Foto: Paeria/Arxiu

Lleida

Les dones de la plantilla municipal de la Paeria de Lleida que ho necessitin tindran fins a vuit hores de permís al mes per no haver de treballar si pateixen una regla dolorosa que els ho impedeixi. Com ja han fet altres ciutats, l'ajuntament implanta aquesta mesura però amb la diferència que, en el cas de Lleida, aquestes vuit hores no les hauran de recuperar. Ho ha explicat l'alcaldessa accidental de Lleida, Sandra Castro.

Sandra Castro (Paeria Lleida): Amb el permís menstrual "posem al centre la cura de les persones".

00:50

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000034674/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Aquesta mesura forma part del II Pla d'Igualtat de Gènere Intern de la Paeria, que especifica la reserva per a dones del 30% de le snoves convocatòries de personal de la policia local. Així, des d'aquest dilluns mateix, en que es va obrir la convocatòria, de les 20 places vacants que hi ha a la plantilla de la Guàrdia Urbana, set estaran destinades a dones. El termini per poder participar en aquesta oposició lliure acaba el 5 de setembre, inclòs.

Un dels objectius de la Paeria i del mateix Pla Intern d'Igualtat és feminitzar la Guàrdia Urbana, per la qual cosa les convocatòries de selecció de personal incorporaran aquesta reserva del trenta per cent per a dones.

Referent

L'ajuntament de Lleida designarà una persona que serà referent en matèria de drets laborals per a dones que pateixen violència de gènere fora de l'àmbit laboral. Les principals funcions d'aquesta figura seran les d'informar, assessorar i acompanyar les dones de la plantilla municipal que puguin ser víctimes de violència masclista, tot garantint-ne la intimitat.

Aquestes mesures s'han pres arran d'una diagnosi que s'ha fet amb dades de Recursos Humans i amb una enquesta interna, que ha permès veure què estava bé i què calia millorar per avançar en la igualtat dins de l'ajuntament. I, segons aquesta diagnosi, si bé les dones representen el 58% del pseronal i que la majoria dels llocs amb més qualificació l'ocupen dones, també son elles les que, majoritàriament -73%- treballen a temps parcial.

D'acord amb el Pla d'Igualtat, la Paeria adopta el compromís d'impulsar el dret a un exercici corresponsable de la vida personal i laboral entre dones i homes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00