Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Xavier Vives: "Si es rescatés el Barça, el més probable és que es convertís en una S.A."

Avui al 'Què T'Hi Jugues!' el professor de IESE Xavier Vives valora l'estratègia financera de resurrecció de Laporta

Xavier Vives: "Si es rescatés el Barça, el més probable és que es convertís en una S.A. "

Xavier Vives: "Si es rescatés el Barça, el més probable és que es convertís en una S.A. "

09:02

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1660907488528/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El Barça torna a ser un club normal. Després de tancar els comptes amb patrimoni net, el club també ha deixat enrere el pes afegit de la lliga, que per cada euro que gastaves t'obligava alliberar-ne el triple. La normalitat no ha fet desaparèixer els problemes, com l'elevada massa salarial o els problemes d'inscripció. Però amb l'activació de les palanques, el Barça ha esquivat, per ara, l'horitzó prohibit de la Societat Anònima.

Un escenari que podria tornar a obrir-se en cas que s'hagués de rescatar el club: "Un rescat privat portaria el Barça a convertir-se en una Societat Anònima", afirma Xavier Vives, professor de negocis a IESE. Si els deutors no poguessin recuperar el préstec, els diners podrien convertir-se en accions. Les palanques constaten el canvi d'estratègia de Laporta. De la resurrecció a mitjà termini s'ha passat a un escenari de rendiment inmediat o desfeta. L'èxit esportiu com a generador de nous ingressos.

Un cicle virtuós que no li val perdre. Aquesta és l'anàlisi que en fa Xavier Vives, que relaciona la venda d'actius del club amb el gambling ressurection: Les operacions arriscades que alguns bancs americans van fer servir, quan eren a un pas de la bancarrota. Dos terços dels bancs es van acabar salvant. El Barça encara és una marca global, amb un ventall més ampli quan s'han de buscar ingressos: "El club té unes característiques especials i pot treure recursos millor que un banc", assegura Vives.

En tot cas, és una analogia que il·lustra, però no es pot aplicar a la realitat blaugrana. "Les societats esportives conviuen amb la incertesa. No es pot extrapolar amb el gambling resurrection", refreda el doctor per la universitat de Berkeley. Mentre els resultats esportius acompanyin, el rescat seguirà sent un concepte d'economia ficció. Però no tot i això, podria ser que es pogués pagar els creditors: "El Barça s'ha endeutat, sobretot, amb inversors americans. Si el mercat americà creix en els pròxims anys, es revaloraran els drets televisius". Previsions que, en tot cas "No podrem esclatir fins d'aquí dos o quatre anys", recorda Vives. Un horitzó que, de moment, és massa borrós per saber si el que amaga és la Societat Anònima.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00