Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Elena Fort: "Per Unzué la nit d'ahir és la culminació del somni d'una lluita, va ser molt emotiva"

Avui al 'Què T'hi Jugues!' la vicepresidenta del Barça, Elena Fort, valora el partit solidari d'ahir per la lluita contra l'ELA

Elena Fort: "Per Unzué, la nit d'ahir és la culminació del somni d'una lluita, va ser molt emotiva"

Elena Fort: "Per Unzué, la nit d'ahir és la culminació del somni d'una lluita, va ser molt emotiva"

07:18

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1661431792429/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Somni d'una nit d'estiu ahir al Camp Nou. El partit benèfic en favor dels pacients afectats per l'ELA va ser un èxit. Amb més de 90.000 espectadors a les grades, Barça i City van oferir un matx atractiu (3-3) conscients, però, que els fócus no eren per ells sinó per Unzué, l'exfutbolista que pateix ELA i el gran protagonista de la nit. "Per Unzué és la culminació del somni d'una lluita", analitza la vicepresidenta del Barça, Elena Fort, al 'Què T'hi Jugues!'.

Encara amb la ressaca emocional d'ahir, la vicepresidenta no ha volgut avançar xifres concretes de recaptació, però sí que ha avançat que es comptaran "en milions". Als 60 euros d'entrada que els espectadors van pagar de mitjana cal afegir-hi les donacions fetes a través de la 'fila zero' i els drets de televisió venuts a 140 països. "La resposta de la gent no m'ha sorprès", assegura Fort que considera que, a més de ser "una causa justa", la feina d'Unzué per visibilitzar la malaltia i l'atracció pel partit només podien fer que la nit d'ahir fos un èxit: "Teníem tots els elements perquè fos una festa i així va ser".

"La capacitat de lideratge d'Unzué ha estat clau"

Les donacions del partit d'ahir aniran en favor de la Fundación Luzón, amb qui Unzué ha col·laborat de manera habitual. Aquests diners s'invertiran en dues línies. La primera cap a TRICALS, l'organització encarregada d'organitzar els assajos clínics a nivell europeu. "Fins ara els pacients amb ELA no podien formar part de cap assaig clínic perquè no hi havia recuros", valora la presidenta executiva de la fundació, María José Arregui. Això negava qualsevol esperança a que el tractament servís per trobar una solució a la malaltia.

La segona línia de diners anirà destinada a la creació de beques d'investigació. Arregui recorda que la investigació necessita de "diversos anys perquè serveixi per trobar solucions". Segons les estimacions la xifra de recursos recaptats es mourà entre els 4 i els 7 milions. Són xifres llamineres que segons la presidenta de la fundació no són prou com per finançar prou recerca per acabar amb l'ELA, però sí que són importants: "Estem pletòrics i molt emocionats", reconeix Arregui, molt agraïda amb Unzué: "La seva capacitat de lideratge ha estat clau", considera la presidenta de la Fundación Luzón.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad