Actualidad

Els més petits tornen a l'escola

L'avançament dels horaris i la jorada intensiva protagonistes de "la vuelta al cole".

Imatge d'arxiu del 2020 d'una aula de l'Institut Martí Franquès / ACN

Avui ha estat el primer dia d'escola per als alumnes d'infantil i primària a tots els centres de Catalunya. Una tornada a la rutina que està sent moguda pels pares i professors dels gairebé 12.000 nens que avui agafen de nou la motxilla a la ciutat de Tarragona. El curs ha començat 5 dies abans del que era habitual i amb la novetat que, durant el setembre, es farà un horari intensiu: de 9h a 13h.

A la majoria de pares no els ha molestat aquest canvi d'horari. A alguns, fins i tot, els agradaria que "fos així sempre", però també hi ha qui ho té més complicat per conciliar. "Jo tinc tres nens i soc mare soltera", ens explicaven a les portes de l'Escola Cèsar August, "a la feina no ho entenen i es complica tot més".

Pel que fa als professors, tant de primària com de secundària, ha estat més difícil preparar l'inici de curs. Alguns van avançar feina al juliol, però no ha estat suficient. "Venir a l'estiu era voluntari", expliquen docents del Martí Franquès, "però treballar al juliol és molt pitjor". El cansament després de tot el curs i la calor en son els motius principals. Els professors nous sí que ho han tingut imposible per preparar l'inici: "Avui és el meu primer dia i només sé que tinc 23 alumnes", explicaba una professora de primària.

Fa uns dies, els sindicats van retirar les dues jornades de vaga convocades per aquest setembre després d'arribar a un acord amb el Departament que retorna les condicions dels professors a les d'abans de les retallades. Una hora lectiva menys i 3.500 nous docents. Des del professorat celebren recuperar les condicions laborals d'abans del 2012, però demanen que se segueixin millorant per assegurar una bona educació pels més petits.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad