Sociedad

La Generalitat pagarà 6 milions d'euros per retirar l'amiant de les cobertes afectades per la pedregada

També subvencionarà fins a un 70% la reposició de plaques solars

Pere Aragonès a la Bisbal, aquest matí

Pere Aragonès a la Bisbal, aquest matí / Berta Artigas Fontàs

La Bisbal d'Empordà

La Generalitat donarà 6 milions d'euros per retirar l'amiant de les cobertes al Pla de l'Estany, el Gironès i el Baix Empordà afectades per la pedregada de la setmana passada.

Ho ha anunciat durant una visita a un polígon d’empreses afectades a la Bisbal d’Empordà. Les teulades d’aquestes empreses contenen uralites d’amiant que s’han de retirar amb uns equips especialitzats que fa més llarg i més car el procés. Per això, han obert una nova línia d’ajudes a l’agència catalana de residus amb fons europeus per donar "una resposta àgil i eficaç".

Aragonès també ha anunciat que s'assumirà el 70% del cost de substituir aquestes cobertes per altres que tinguin plaques fotovoltaiques.

6 milions d'euros ampliables

La Generalitat encara no té la xifra exacta de coberts afectats. La xifra total encara trigaran uns dies més a tenir-la, però han afegit que, si fes falta, aquesta partida de 6 milions d'euros, es podria ampliar.

Per la seva banda, els empresaris es queixen dels terminis. Jordi Funallet, de l'empresa Angel Mir, ha explicat que, en el seu cas, els diuen que són 40 dies i es temen el pitjor si aquest octubre hi ha pluges fortes.

Pere Aragonès promet 6 milions d'euros per retirar l'amiant del Baix Empordà

06:06

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1662642923859/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00