Actualidad

Anna Pijuan: "El dia després de la pedregada la producció de llet va baixar un 25% i les gallines només van fer quatre o cinc ous"

Els responsables de Mas Casas, una explotació ramadera de Cruïlles, posen en marxa una campanya de micromecenatge per canviar la coberta d'uralita del seu corral.

Anna Pijuan.

Anna Pijuan. / Mas Casas

Cruïlles

Els responsables de Mas Casas, una explotació d'ovelles i gallines de Cruïlles (Baix Empordà), han posat en marxa una campanya de micro-mecenatge a la plataforma Goteo per poder fer front al canvi de la coberta d'uralita del seu corral.

La pedregada del 30 d'agost la va convertir en un colador, és impossible mantenir-la i, tot i les ajudes promeses per la Generalitat aquest divendres, ara mateix no tenen suficient liquiditat per assumir el cost inicial, que l'han d'abordar els ramaders.

De moment han recollit 9.830 euros, la quantitat mínima és de 10.480 i l'òptim seria arribar a 122.000 euros per poder instal·lar una coberta en condicions, més d'acord amb un projecte que intenta ser respectuós amb el medi ambient.

Anna Pijuan, co-propietària de l'explotació, ha explicat en una entrevista a l'Aquí Girona que, en un primer moment, van decidir impulsar el micro-mecenatge "per emergència" però creu que això els ha de servir per "comunicar i difondre un projecte que és el futur de l'agricultura".

En aquesta entrevista també abordem l'impacte de la pedregada sobre els animals. Explica Pijuan que aquella tarda "al corral hi havia un silenci esgarrifós" i que, a l'endemà, la producció de llet "va baixar un 25%" i les 50 gallines que tenen "amb prou feines van pondre quatre o cinc ous".

Podeu escoltar l'entrevista sencera aquí.

Anna Pijoan, ramadera de Cruïlles

15:11

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1662985655648/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad