Sociedad

Glòria Ñaco: "El Museu de la Pesca va fer valdre el món del mar"

L'Aquí Girona visita el Museu de la Pesca, a Palamós en motiu del seu vintè aniversari

Glòria Ñaco, al Museu de la Pesca de Palamós

Glòria Ñaco, al Museu de la Pesca de Palamós / Berta Artigas Fontàs

Palamós

El Museu de la Pesca de Palamós fa vint anys que va obrir les portes. Ho va fer un 14 de setembre de 2002, però la inquietud de tenir un espai dedicat a la pesca ve de més enllà. L'associació CAU Costa Brava es va crear l'any 1920 i van crear un museu amb un fons d'objectes variat com conquilles, ceràmica, restes arqueològiques, objectes del món de la pesca i la navegació, monedes, exlibris, fotografies o llibres. Amb tot això, van obrir una sala a la plaça del Forn que es convertiria en el primer “museu” del municipi.

Durant anys va estar en risc de desaparèixer. El 1988 la col·lecció es va municipalitzar i l'any 1994, gràcies a un acord de l'Ajuntament amb la Universitat de Girona, es va poder crear un estudi per crear el projecte museològic.

Finalment, l'any 2002 el Museu va obrir al "Tinglado", un antic magatzem que pescadors utilitzaven fa cent anys. Va ser un dels primers que es dedicava a difondre sobre el món del mar. Des de llavors, més de 566.590 persones han visitat el museu en la seva exposició permanent, que parla sobre el passat, el present i el futur de la pesca a la Costa Brava.

El dia de l'obertura hi havia molta expectació, explica la Glòria Ñaco, responsable d’Educació i Acció Cultural del Museu. "Va ser molt emocionat, perquè en un principi la gent estava escèptica" explica, "i van sortir agraïts del que havien vist, perquè s'hi havien vist representats".

Espectacle "Dones de sal"

Per aquest vintè aniversari, el museu ha coproduït l'espectacle “Dones de Sal”, de la companyia Neus Mar. Aquesta proposta cultural i escènica s’estrenarà el dissabte 17 de setembre, a les 20 h, al Teatre La Gorga i després girarà per tot Catalunya.

Recupera la conversa amb Glòria Ñaco, aquí:

El Museu de la Pesca de Palamós celebra 20 anys

13:44

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1662985483402/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad