Sociedad

"La bioeconomia té futur. A Copiral ampliarem negoci a finals d'any"

Entrevista a Jordi Ribera, gerent de Copiral d'Agramunt, que des dels anys 90 es dedica a la valorització de subproductes alimentaris. A finals d'any té prevista una ampliació de l'empresa

Jordi Ribera, gerent de Copiral d'Agramunt, en un moment de l'entrevista a Ràdio Lleida.

Lleida

L’empresa Copiral d'Agramunt es dedica a donar una segona vida al rebuig alimentari per elaborar pinsos animals. Parlem de la història d'aquesta empresa, del que ha aconseguit en la indústria de la bioeconomia fins al moment i del que té previst per d'aquí a pocs mesos amb el seu gerent, Jordi Ribera.

JORDI RIBERA (Copiral) : "Ens dediquem, des d'Agramunt, a la bioeconomia des dels anys 90"

18:07

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000035398/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Copiral està especialitzada en la valorització de subproductes alimentaris no aptes per al consum humà que són obtinguts de les fàbriques alimentàries que generen excedents durant el procés de fabricació, un etiquetatge incorrecte o, per la finalització de les dates de consum preferent.

El procés de valorització comença amb el lliurament dels productes procedents d’empreses de Catalunya, Espanya, França i Portugal a granel o en palets. Un cop el producte arriba a les seves instal·lacions, s’analitza i es passa per un procés productiu que permet separar els envasos del subproducte i aquest es converteix en farina, un cop ha passat per un xoc amb temperatura. Copiral és pionera en l’emmagatzematge del producte, de manera que els permet carregar la farina directament, assegurant tota la traçabilitat del producte fins que s’envia a les fàbriques de pinso.

Els orígens de Copiral daten de 1995, una empresa familiar en què a finals del 2013 es produeix un relleu generacional que s’aprofita per reorientar el negoci. Va ser en aquell moment quan es va apostar per una nova línia de producció, fet que va impulsar un augment considerable dels volums de producció fins a arribar a gestionar 150.000 tones anuals, aconseguint una facturació de 20 milions d’euros.

Paral·lelament, i també gràcies a aquest creixement, està previst que a finals d’aquest any 2022 puguin disposar d’un nou complex industrial a Agramunt d’uns 5.000 metres quadrats. Una oportunitat per continuar  creixent i, fins i tot, encabir altres activitats basades en l’economia circular. Copiral també ha apostat per les energies renovables i, en l’actualitat, en les seves instal·lacions disposen de fins a 500 kw elèctrics de plaques solars.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00