Sociedad

Una iniciativa ciutadana reivindica un tramvia que uneixi Blanes i Lloret de Mar

Calculen que anualment utilitzarien el tram entre 4 i 5 milions d'usuaris

Tram de Barcelona

Tram de Barcelona / Wikipedia

Girona

Fa una dècada, l'arquitecte Víctor Catalan va impulsar un projecte que contemplava un tramvia urbà que unís Blanes i Lloret de Mar. En aquell moment, no es va tirar endavant, però ara, un moviment ciutadà ha recuperat aquesta idea. La iniciativa ja compta amb el suport de la Plataforma de Promoció del Transport Públic.

"Creiem que el context actual de crisi energètica és un moment oportú per rellançar aquest projecte" diu Todor Radostinov, un dels impulsors. "Cal apostar per alternatives de mobilitat sostenible".

El traçat que aquest projecte planteja aniria des de l'Estació de Blanes, faria vàries parades en aquesta població i després, enfilaria cap a Lloret de Mar passant per Fanals. "És un projecte més adaptable a la trama urbana que el de fa una dècada" assegura Radostinov, que apunta que el tram no suposaria la creació d'una barrera urbana.

Segons la iniciativa, entre 4 i 6 milions d'usuaris utilitzarien el tram cada any, tenint en compte la població local i els visitants que hi fan estada durant l'estiu.

Actualment, el Govern està estudiant la viabilitat de 4 propostes de projectes de trens-tram arreu de Catalunya: un a la Costa Brava Nord, un als Pirineus, un a la zona del Bages-Manresa, i un al Camp de Tarragona. Des de l'organització volen que el de Lloret-Blanes s'inclogui dins d'aquestes iniciatives. "Lloret i Blanes necessiten millorar el seu sistema de transport públic" assegura Radostinov.

Els promotors del projecte xifren que tindria un cost d'uns 200 milions d'euros.

L'entrevista a Todor Radostinov, aquí:

Todor Radostinov, impulsor del tramvia Blanes-Lloret

11:17

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1663241115006/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00