Actualidad

Primers contagis del virus del Nil Occidental a Reus

Una parella està ingressada a l'Hospital Sant Joan. Un dels casos és positiu i l'altre és probable, però encara no té els resultats de confirmació

Edifici de l'Hospital Sant Joan de Reus / ACN

Reus

Detectats a Reus els primers contagis del virus del Nil Occidental a Catalunya. Una parella està ingressada a l'hospital Sant Joan amb una evolució favorable: l'home ha donat positiu d'aquesta malaltia infecciosa i la dona encara no té els resultats dels estudis de microbiologia que detecten el virus, que triguen setmanes -l'alerta es va donar a finals d'agost-. Es transmet a través de les picades de mosquits i no es contagia entre humans.

La delegada del govern al Camp de Tarragona, Teresa Pallarès, ha volgut transmetre "un missatge de tranquil·litat: només hi ha un 1% de casos greus, per tant no és una situació alarmant però sí que cal estar alerta".

La transmissió ha estat interna, no importada de fora per un viatge; És per això que el consistori de la capital del Baix Camp ja ha activat protocols a la ciutat per evitar la proliferació de mosquits o les acumulacions d'aigua. L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el regidor de Medi Ambient, Dani Rubio, ho han explicat als micròfons del programa 'Aquí Camp de Tarragona'.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00