Actualidad

Primers contagis del virus del Nil Occidental a Reus

Una parella està ingressada a l'Hospital Sant Joan. Un dels casos és positiu i l'altre és probable, però encara no té els resultats de confirmació

Edifici de l'Hospital Sant Joan de Reus / ACN

Reus

Detectats a Reus els primers contagis del virus del Nil Occidental a Catalunya. Una parella està ingressada a l'hospital Sant Joan amb una evolució favorable: l'home ha donat positiu d'aquesta malaltia infecciosa i la dona encara no té els resultats dels estudis de microbiologia que detecten el virus, que triguen setmanes -l'alerta es va donar a finals d'agost-. Es transmet a través de les picades de mosquits i no es contagia entre humans.

La delegada del govern al Camp de Tarragona, Teresa Pallarès, ha volgut transmetre "un missatge de tranquil·litat: només hi ha un 1% de casos greus, per tant no és una situació alarmant però sí que cal estar alerta".

La transmissió ha estat interna, no importada de fora per un viatge; És per això que el consistori de la capital del Baix Camp ja ha activat protocols a la ciutat per evitar la proliferació de mosquits o les acumulacions d'aigua. L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el regidor de Medi Ambient, Dani Rubio, ho han explicat als micròfons del programa 'Aquí Camp de Tarragona'.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad