Actualidad

Adaptar-se al canvi climàtic des del Baix Ter

La Universitat de Girona clou una setmana on estudiants internacionals han estudiat el cas del Baix Ter i han aportat solucions per adaptar-lo al canvi climàtic

Girona

Des de fa una setmana que el Baix Ter ha estat l'aula d'estudiants i investigadors de Finlàndia, Itàlia i els Països Baixos. Gràcies a un programa europeu internacional -Savingscapes- on participa la Universitat de Girona, investigadors d'aquests tres països han estat estudiant sobre el terreny la manera d'adaptar-se al canvi climàtic a petita escala.

Aquest intercanvi, que ha acabat aquest dilluns, ha inclòs diferents conferències i una taula rodona, que porta per títol 'Adaptació territorial col·laborativa'.

De tot plegat, n'hem parlat amb Jordi Colomí, alcalde de Torroella de Montgrí i Jaume Feliu, del Departament de Geografia de la Universitat de Girona.

"L'adaptació al canvi climàtic es podria fer des de dalt, des de l'expertesa, però si es fes així, no es portarien a terme els canvis" explica Feliu. "La gent del territori, els polítics del lloc, les empreses són els que han de creure en un projecte de futur perquè es pugui portar a terme".

Jordi Colomí, que ha participat en la jornada d'avui com a alcalde de Torroella de Montgrí ha destacat que aquesta iniciativa ha ajudat a tenir "unes idees més clares d'on cal anar i com actuar". Ha assegurat que des dels ajuntaments "tenen una doble responsabilitat". "No només d'aplicar mesures, sinó també explicar-ho, perquè som la legislació més propera a la ciutadania".

Propostes d'adaptació i resistència al canvi climàtic al Baix Ter

17:08

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1663594131985/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad