El BalcóEl Balcó
Sociedad

Els joves ja no volen el carnet de conduir

La DGT constata un marcat descens en el percentatge de joves entre 18 i 25 que es presenten a les proves per obtenir el carnet

Els joves ja no volen el carnet de conduir

20:34

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1663839944902/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Si durant l'any 2007, 335 mil joves entre divuit i vint anys es van treure el carnet de conduir, durant el 2020 només pocs més de 200 mil joves van complir el tràmit per llençar-se a les carreteres. A "El Balcó" dos joves 20 anys, Max Sagués i Guillem Delso, han explicat el seu punt de vista. El Max ara per ara no té cap interès per conduir "Si vius a Barcelona, el transport públic és suficient. Tinc 40 minuts fins la Uni. Si anès en cotxe no tindria on aparcar, i seria més un probelma que una solució". El Guillem està a punt de començar les seves pràctiques d'autoescola després d'aprovar l'examen teòric. Però què passaria si en un futur professional li demanessin el carnet per aconseguir una feina, Max ho medita: "Mai havia pensat en aquest possibilitat, suposo que tindria la seva importància".

Sergi Martínez, responsable de l'Autoescola Joves de Barcelona, explica que els cursos per obtenir el carnet de conduir costen al voltant de 450 euros, i que han notat que els alumnes majoritàriament no tenen 18 anys, sinó que son aprenents molt més madurs. Al mateix temps quan hem consultat amb l'Anna Ferrer, consultora internacional i experta en mobilitat, amb anys d'experiència a la DGT, queda clar que el fet de que hagi més conductors molt joves en la carretera millor notablement la seguretat vial.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad