Llapis de memòriaLlapis de memòria
Música

Lluís Cabrera: "Ens hem de sentir orgullosos de diposar d'una estrella de categoria mundial com és la Rosalía"

El fundador del Taller de Músics relfexiona sobre les envejes i els odis del panorama musical espanyol

Llapis de memòria. Lluís Cabrera (27/09/2022)

Llapis de memòria. Lluís Cabrera (27/09/2022)

01:00:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/ser_cat_llapisdememoria_20220927_150000_160000/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Lluís Cabrera és un dels grans referents de la cultura catalana, tot i que ell no s'ho consideri. Va nèixer a un poble de Jaen, i amb nou anys es va mudar al barri de Nou Barris de Barcelona. Des de jove va voler involucrar-se en el moviment veïnal, social i polític, als anys 70 va contribuir en la creació d'una penya flamenca i va fundar el Taller de Músics de Barcelona.

També és escriptor, la seva última novel·la de no ficció es titula La vida no regalada, i ja està preparant la seguent. "Ningú s'esperava quer també tingués aquesta faceta", reflexiona.

"El Taller de Músics va començar perquè els conservatoris a Espanya només utilitzaven la música clàssica per ser professional. Nosaltres vam apostar pel jazz i el flamenc", explica el fundador. Al taller s'han format artistes com Judith Nederman, Salvador Sobral, Sílvia Perez Cruz o la Rosalía. Una de les veus que més li ha impactat escoltar és la de Camaron, "la seva afinació és inhumana, és més que un deu".

Cabrera també destaca la potència vocal de la Rosalía. "El que ha passat amb ella és molt complicat que torni a passar, de Rosalia només hi ha una. Els que la volen imitar es queden en la imitació", apunta. El fundador del Taller de Músics "sempre" la defensa: "Ens hem de sentir orgullosos de diposar d'una estrella de categoria mundial. Espanya és un país d'envejes i odis".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00